2.2
2.2
Insidious: The Red Door
Dalton Lamberts collegedröm blir snart en levande mardröm när de förträngda demonerna från hans förflutna plötsligt återvänder för att hemsöka både honom och hans pappa Josh.
Originaltitel | Insidious: The Red Door |
Alternativ titel | Insidious 5 |
Regissör | Patrick Wilson |
Manus | Leigh Whannell, Scott Teems |
Genre | Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet |
Skådespelare | Ty Simpkins, Patrick Wilson, Rose Byrne, Sinclair Daniel, Hiam Abbass, Andrew Astor, Juliana Davies, Steve Coulter, Peter Dager, Leigh Whannell, Angus Sampson, Lin Shaye |
Lite seg då och då, scener som sträckte sig alldeles för länge och sen hände ingenting. Men annars var den mycket som jag hade förväntat mig. För det mesta var jag intresserad och ganska underhållen under filmen. Tycker att det var en bra director-debut av Patrick Wilson.
Gillade den här serien mycket till en början, men efterhand har filmerna blivit allt sämre, och denna följer tyvärr samma mönster. 4/10
Inte mycket att se här alls.
Lite synd att duktiga Wilson behår regidebut i en så pass urvattnad, halvdan serie. Det finns några scener som är ganska snygga och så, men på det stora hela känns detta ganska menlöst, tyvärr.
Det räcker nu tack
Det här är ju verkligen min typ av filmer och känner att jag saknat dom på sistone.
Jag gillar det verkligen, framförallt detaljerna som dom strör in i dom sista filmerna som visar att det som händer i framtiden påverkade vad som hänt tidigare. Det var lika i förra filmen, Last Key, där det var dom själva som öppnade dörren och släppte in demonen till Daltons rum. Jag kommer inte spoila vad det var i den här filmen, då jag tror att det kan vara en detalj som man kanske förbiser! Det här är dock inte den starkaste i filmserien och precis som dom första filmerna är det oftast The Further som är den sämsta portionen i filmen. Ändå stabil 3a!
Familjehandlingen är en naturlig fortsättning och avslutning på filmseriens tema men spökbiten i den här filmen är bara dum och ganska trist.
I och med att produktionsvärdena i de här filmerna blir bättre verkar manus bli, om möjligt, ännu dummare.