Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Innan vintern kommer


En familj på en liten gård försöker leva som vanligt trots att det pågår en våldsam statskupp i Sverige. Stridsflygplanen dundrar över landskapet och vägspärrar är upprättade som begränsar befolkningens rörlighet. När tre soldater gör ett oväntat besök på familjens gård hotas den redan bräckliga tillvaron.


Originaltitel Innan vintern kommer
Alternativ titel End of the Day
Regissör Stefan Jarl
Manus Stefan Jarl
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Wilhelm Abraham, Eva Röse, Henrik Norlén, Peter Andersson, Joel Spira, Valter Skarsgård, Ibrahim Faal, Birgitta Freter, Eivin Dahlgren, Hilma Zeilon, Petter Åkerberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 59
Filmnummer 128999

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-10-09
Fruktansvärd med den otäcka Eva, som är lika usel som Helena Bergström...
mammene
2022-04-15
Knappt en tvåa, allt känns mycket taffligt, allrahelst skådespelet. Eva Röse är verkligen ingen bra skådespelare, Henrik Norlen passar egentligen bra för den här lite bortkomna rollen. Idyllen i början var lite som "Hem till byn", men sedan blev det bara oförklarligt, syftet att se det genom barnets ögon lyckades inte riktigt fånga mig denna gång.
finkan
2020-05-15
Nä, inget för mig..
Snah
2020-01-07
Fotot är fint, men hantverket i övrigt taffligt. Idén är inte alls dum och skulle den utvecklats till att i större grad visa hur ett inbördeskrig i Sverige skulle kunna se ut hade den nått längre. Det vore väsentligt i dessa brunslaskhögertider. @Hanness, you ain't seen nothing yet. :)
Hanness
2019-12-06
En utav de sämsta svenska filmer jag någonsin har sett.
Christofer
2019-05-11
Pretentiöst till bristningsgränsen i varenda bildruta. Närbilder, slow-mo och svartvitt missbrukas fullständigt. Lägg sen till den ’ödesmättade’ musiken så har du ett bra recept....på ett totalt sömnpiller.
KyLLo
2018-08-16
Att just Stefan Jarl skulle göra en katastrof- och tortyrfilm kom som en överraskning. Omslagsbilden är diskret med vad det rör sig om. Som väntat är det snyggt och som ofta mycket natur och djur i bilderna, men tyvärr känns det som att han har tittat på andra filmer och velat ta efter istället för att göra något personligt. Det finns så många liknande filmer från de senaste decennierna och då väger den här lätt. Bland svenska katastroffilmer tycker jag bättre om Stellan Olssons Deadline, som är mer unik.