Innan regnet faller

I tre olika episoder skildras människor vars liv splittrats av kriget i Jugoslavien.

Originaltitel Before the Rain
Alternativ titel Pred dozhdot
Regissör Milcho Manchevski
Manus Milcho Manchevski
Genre Drama, Krig, 90-tal
Skådespelare Katrin Cartlidge, Rade Serbedzija, Grégoire Colin, Labina Mitevska, Phyllida Law, Josif Josifovski, Kiro Ristevski

2021-04-16
Ja verkligen! En riktigt bra film...
Astrojacob
2019-05-07
Ett av tusentals öden i helvetets 90-talsbalkan. Utsökt foto, underbart soundtrack och pungspark i manus blir en klockren Oscarsnominering.
Gigi1943
2014-11-11
Sanslöst vackert foto.
Mohawk
2014-04-19
Såg om den 20 år senare. Ständigt aktuell. Finns ingen bättre film som förmedlar sorgen om en förlorad oskuld.
JimCarrey
2013-03-29
Jag tycker nog det var ganska kul att man inte vet vart den här filmen börjar och slutar, en del partier lite sega 3-
hsimpson
2012-09-03
Njae. Ganska seg och berörde mig inte särskilt mycket. Visst, själva upplägget med de tre episoderna var ju lite fiffigt, men det var nog ärligt talat också filmens enda förtjänst.
rebelscum
2011-09-21
Balkantrams.
zonk
2011-09-20
Stabil, välgjord, snygg - men når inte hela vägen fram, och gör inte riktigt det där djupa intrycket på mig. Bitvis var skådespeleriet inte helgjutet heller.
anna_pannan
2010-09-11
sjukt bra men textningen fungerade inte på vissa ställen vilket förstörde sjukt mycket. kan bli en femma.
Mysharry
2009-09-10
Såg den här på bio när den kom ut. Jag minns ingenting utom den fruktansvärda känslan efteråt. Så den måste varit sjukt bra!