Inland Empire

En amerikansk skådespelerska förbereder sig för sin största roll hittills. Men hennes verklighetsuppfattning blir alltmer förstörd när hon blir kär i sin motskådespelare i nyinspelningen av en polsk film som ansågs vara drabbad av en förbannelse.

Originaltitel Inland Empire
Regissör David Lynch
Manus David Lynch
Genre Drama, Thriller, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux, Harry Dean Stanton, Julia Ormond, Karolina Gruszka, Grace Zabriskie, Helena Chase, Nae, Laura Harring, Jordan Ladd, Kristen Kerr, Terryn Westbrook, Kat Turner, Nastassja Kinski, Krzysztof Majchrzak, Mary Steenburgen, Diane Ladd, Ian Abercrombie, Amanda Foreman, Cameron Daddo, Jerry Stahl, Neil Dickson, Stanley Kamel, Leon Niemczyk, Naomi Watts (röst), Scott Coffey (röst)

Skapad 2019-12-16 av elinaw
Man måste ta vissa saker i beaktande när man ser en David Lynch-film. Det kommer att finnas logiska luckor. Man kommer att bli förvirrad. Man kommer med stor sannolikhet inte att vara helt på det ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av thefox
Jag blev inte upprörd när David Lynch bekände sin konvertering från dyra trettiofemmillimeter till den digitala tekniken. Inte heller när nyheten kom att han hade valt att spela in sin nya film i...   Läs mer »

fisk0
2024-09-06
Håller med om att det digitala fotot är skitfult, synd att han verkar tycka så mycket om digitalt. Tyckte dock om ljudläggningen. Behöver nog smälta filmens innehåll mer innan jag kan uttala mig om det, men ogillade det inte. Lutar åt en trea just nu.
Ful_fisk
2021-10-09
Jisses! Lynch har varit obegriplig tidigare, men det här är en ny nivå och tokighet. Visst, här finns väl en tematik kring våld i nära relationer, livet i Hollywood och lite sånt, men filmen faller helt och hållet på formen. Fotot är bara fult, inte rått på ett coolt vis eller så, utan bara fult. Dålig bildkvalitet och trista vinklar. Ljudbilden är ytterst svajig den med. Det kanske är meningen och allt möjligt, men jag tyckte aldrig att "nu är filmen bra!" utan tyckte mest den kändes tafflig för det mesta. Då och då påminns man om att det faktiskt är samma regissör som bara några år tidigare gjorde mästerverket Mulholland Drive, och även Eraserhead och Lost Highway finns här i mixen någonstans. Men där de tre filmerna alla såg groteskt jävla snygga ut så är detta mest en massa dravel, som dola kameran från Borat eller Jackass-filmerna. I tre jävla timmar! På slutet räknade jag nästan minuterna, jag var tämligen ointresserad av hur det hela skulle knytas ihop. Nä, det här var mest bara en Lynch som testar gränserna för hur långt han kan dra sina tokigheter, men när han plockar bort den estetiska skönheten som ursäktat så mycket så faller det hela ganska hårt. Jag tilltalades verkligen inte av den här filmen. Lynchs sämsta.
2020-09-30
Jag gillar verkligen David Lynch men det här ser för billigt och dåligt ut på ett sätt som verkligen kommer ivägen för mycket annat. Bitvis gillar jag det men det tar aldrig vägen någonstans som fångar mig. Svag tvåa.
STHRUDTS
2020-04-22
Laura Dern lallar runt i neonljus. Skådespelare som beter sig som zombiekvinnan i Plan 9 from outter space levererar kryptiska repliker. Ja, ni vet. David Lynch när han är som sämst.
Mother
2018-06-10
Kanske en 4 om jag inte hade sparat den här till sist bland Lynch verk. När man sett allting annat är de flesta teman i denna redan utforskade.
Zok
2018-05-02
Ingen lätt film att betygsätta. Man behöver smälta den också. Det är ju Lynch och jag förstår säkert inte allting, men på något sätt är det bra och underligt på samma gång.
GodofThunder
2018-03-02
Börjar bra med stark kemi emellan de ursprunliga karaktärerna. Sedan spårar det ur till mystik genom sketcher. Läste tolkningen senare, och kan konstatera att det är ingen dålig manusidé, men det hade kunnat göras på ett mer gripande sätt. Lynchs tidigare verk, speciellt Mulholland Drive är mycket bättre.
sawa
2017-03-22
Orkade 20 minuter.
Dream
2017-03-07
Är allt en dröm, fantasi, saga, eller kanske en dragningskraft mellan "Billy och Susan som gör att Susans verklighetsuppfattning förstörs"? Eller är det en historia kaninerna kokat ihop...? För visst är det så att kaniner knappast kan tala om en historia eller kan dem? ha ha ha... Klart att dem kan det! Djuren talar sitt eget språk och i ens fantasi kan dem säga precis det du vill att dem ska säga..... Typ just det David Lynch vill förmedla skulle jag tro... Eller kanske inte... Ingen vet...! = Upp till varje enskild person att bilda sig en egen uppfattning av detta konstverk. Fantastisk rulle helt enkelt, där fantasin inte har några gränser! En stark 4a.
olaw
2015-10-29
Kanske den i mitt tycke underligaste av David Lynch filmer. Riktigt otäck var den också. Men ändå ett konstverk värt att se.