Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Inkräktare


Ackompanjerat av filmens maffiga ledmotiv, flyr en svart man, anklagad för våldtäkt, till en ödslig ö. Men det är inte en semesterö han har hamnat på. Han hamnar i en härva av halvstulna båtmotorer, handgranater, rävsaxar och ännu mer våldtäkt.


Originaltitel The Young One
Alternativ titel Island of Shame, La joven, White Trash
Regissör Luis Buñuel
Manus Hugo Butler, Luis Buñuel
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Zachary Scott, Bernie Hamilton, Key Meersman, Crahan Denton, Claudio Brook
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 112
Filmnummer 18667

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2021-09-26
Bra och sevärd rasism-historia. Jag har märkt att folk ser tolkat den som en mer existentiell och mångbottnad film än så, men jag undrar om det inte bara är något folk läser in för att det är Buñuel. I mina ögon är det en tämligen rak historia om orättvisor. Och gott så, en gedigen film.
NEDERVETIL
2016-02-09
Filmen är verkligen annorlunda för att vara Bunuel, kändes på ytan som en dussin B-film, dock så var frågorna djupa och mångbottnade.. Starkt tar filmen an rasism och även pedofili ... klart en sevärd film trots sina brister...
MaxMackan
2013-08-27
Just nu är det här faktiskt en femma för mig. Oerhört imponerad över med vilken stil och finess Bunuel navigerar alla svåra ämnen i den här. En modig, rak och träffande film som utan att peka med hela handen lyckas leverera svidande kritik mot rasism och ge en otäck bild av övergrepp. Allt samtidigt som den låter även de mest förkastliga karaktärer få ett moraliskt djup och göra de något mänskliga.
foppa99
2012-07-19
otroligt kul att se Buñuel ´s mångsidighet i stil o ämnesval
Tonti
2007-06-19
Buñuel i rutan del 1: Knappast en helt perfekt film men tillräckligt mycket är tillräckligt bra för att motivera en fyra. Ett extra plus för låten som inleder och avslutar filmen och fotot som är överraskande snyggt.
AudreyHorne
2007-06-19
en bra film, jag tycker att man litegrann kan se vad som komma skulle från bunuel i filmväg med begär och fördomar i som "huvudtopics".
KimEkberg
2007-06-19
piffig

2005-04-23
instämmer. buñuel var både otroligt mångsidig och hade en lägstanivå som knappt bergman rår på.
surrealisten
2004-11-14
En av de bästa filmerna jag sett om sydstatsrasism.