Ingrid Goes West

En ung kvinna blir besatt av en internetkändis och flyttar till Los Angeles för att försöka bli vän med henne i verkliga livet.

Originaltitel Ingrid Goes West
Regissör Matt Spicer
Manus Matt Spicer, David Branson Smith
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O'Shea Jackson Jr, Wyatt Russell, Billy Magnussen, Pom Klementieff, Hannah Pearl Utt, Joseph Breen, Angelica Amor, Meredith Hagner, Charlie Wright, Dennis Atlas

Starkbröl
2025-01-27
Svårt att göra komedi av obehaglig psyksjuk stalker. Den enda roliga scenen är sexscenen. I stort är filmen en enorm besvikelse och funkar inte alls med sin skeva stil och den hade antagligen funkat bättre som någon slags romantisk komedi, om hur brudarna försöker utfejka varandra eller nåt. Har inte heller något speciellt intressant att säga om sociala nätverk etc. Riktigt jobbig att se på också, ren cringe.
LavaLi
2024-10-08
Det ska till ett egenfilmat självmordsförsök utlagt på webben för att be somebody i vår digitala tidsålder. Vinna eller försvinna, insatsen är hög. Famlande, vacklande psykfall stalkar och smider planer för att klättra socialt, bli bekräftad och skapa sitt liv en mening. Proppfull med till synes självsäkra, osympatiska personer som gör allt för att visa upp sin lyckade och stiliga yta. Coola O'Shea Jackson Jr. lättar upp och står för avslappnad, skön humor, Billy Magnussen gör ett respektlös as med all ära. Aubrey Plaza imponerar i huvudrollen. Många mörkt pinsamma scener och en tillvaro på mycket instabil grund. En satirisk skildring av ensamhet, vår nutid och önskan om att lyckas för att bli socialt bekräftad. En jobbig, obehaglig och bra film. Sönderkomprimerat ljud på SkyShowTime.
2020-04-19
"Ingrid Goes West" lyckas leverera en hel del träffsäkra kommentarer om vår ytliga samtid men också vår ökade kunskap om människors mående och besatthet. Detta gör filmen under vissa stunder både obehaglig och lite svår. För mig, personligen, skapar detta inte en särskilt underhållande filmupplevelse. Kanske är detta dock meningen. Aubrey Plaza gör ett bra jobb i huvudrollen. 2+
StureStenhög
2019-02-01
Jag har svårt för den här sortens huvudpersoner, de blir mest bara jobbiga, och i det här fallet känns hon inte speciellt intressant eller trovärdig heller. Jag antar att filmen vill vara någon slags samtidssatir, men som sådan känns den bara tröt. Det här gänget är trots allt inte de första som har observerat ytligheten, statussökandet och förljugenheten på sociala medier
Spidde
2018-05-19
Bättre än förväntat. Ganska träffsäker om vår ytliga samtid och Aubrey Plaza är mycket bra i huvudrollen.
LenWidleheyt
2018-04-28
Mycket bättre än jag trodde! Aubrey Plazas bästa roll. Känns alltid obehagligt äkta. Mörk, tragisk och spännande.
supermancover
2018-01-04
Väldigt stark tvåa. Det var en given trea tills slutet där det tappade lite. Vet inte riktigt varför. Bra film iaf.
amotherscrime
2017-12-11
Sett fram emot denna i evigheter men den levde inte riktigt upp till förväntningarna. Den är väldigt underhållande men den är helt enkelt inte så träffsäker som jag hoppades att den skulle vara. Jag trodde att den skulle definiera en tidpunkt och en generation. Det lyckas den inte riktigt med även om den försöker.
AlbinWesley
2017-11-15
Träffsäker, tokrolig.
HerrNenne
2017-11-04
Den mest obehagliga filmen jag någonsin sett, totalt osebar. Den var så äckligt omöjlig att se på att jag kände fysiskt obehag långa stunder. Det är bara obehagliga, pinsamma, jobbiga scener, en efter en annan. Spelar ingen roll att det är bra hantverk, att skådespelarna gör det jättebra osv osv. Filmen vill bara osebar och lyckas.