3.6

Inequality for All

En dokumentär som behandlar vilka komponenter som utgör ett välfungerande samhälle och vilken roll det ökade inkomstgapet har. Ekonomen Robert Reich tar med oss på en skrämmande resa genom det moderna Amerika.

Originaltitel Inequality for All
Regissör Jacob Kornbluth
Genre Dokumentär, 2010-tal

ASSFACE
2018-03-04
Pedagogisk och underhållande. Sevärd!
Bomkia
2016-04-07
Ingenting oväntat, men Reich är en väldigt sympatisk vägledare. 3+
hasse-mate
2015-10-23
Välgjord, pedagogisk, intressant hela dokumentären igenom
annihilat0r
2015-08-12
"Inequality for All" genererar helt avgörande information om vilken ekonomistruktur som är bäst lämpad för samhällen. Om man ska lyssna till någon expert, så bör man lyssna till Robert Reich. Visst är det självklara sanningar för äldre själar, men förhoppningsvis kan de te sig revolutionerande för yngre.
torbehn
2015-05-18
Självklart och enkelt budskap. Öppna dörrar. Den verkar gjord för att en vanlig amerikan ska kunna begripa. Lite humor och TV-klipp, så det inte blir för jobbigt. Nära en tvåa.
Invertedd
2015-01-04
Ganska lätt att tycka om för en som sitter och fullständigt håller med. Hoppas filmen kan stimulera människor till att tänka lite kring jämlikhet, när vi nu lever i en era av ökande klyftor i västvärlden och där de negativa effekterna börjar bli riktigt påtagliga. Tycker Reich missar lite att redogöra för hur socialism förhåller sig till den samhällsekonomiska förändring som avancerad teknologi medför. Hade kunnat utförligare diskutera hur människan som arbetare håller på att bli ett förlegat koncept och hur medborgarlön och liknande idéer kan vara en del av framtiden. Men en film kan inte innehålla allt, såklart!
ShenLong
2014-09-03
välgjord och intressant hela vägen
Hangaround
2014-02-27
En film som påverkar med välartikulerade argument och pedagogiska grafer och grafik, samt ett enkelt och fint porträtt av Reich. Visst tycker jag att Reich är för vek i förhāllande till Clinton, som verkligen vände lågavlönade arbetare ryggen, men det är en liten spricka jag kan bortse ifrån.
Disintegrator
2014-02-06
Reich är lärare i "Wealth and Poverty" vilket är den största kursen (800 studenter) på UC Berkeley. Jag har haft turen att närvara på flera av hans föreläsningar det här året och tyckte att dokumentären är en bra summering på kärnan av hans budskap; nämligen att alla vinner på ett (ekonomiskt) jämlikt samhälle. Han baserar sina argument på statistik och det är tydligt att USA:s nedgång började under Reagan/Bush-eran, förbättrades en bit under Clinton (överskott i budgetkassan), för att sedan helt fuckas upp av Bush Jr och hans Wall Street-vänner. Obama har inte varit helt lyckad för den delen; Reich påpekade efter visningen att 95% av den ekonomiska återhämtningen efter kraschen 2008 enbart gynnat den rikaste 1%:en. Enligt statistiken i filmen har nationen inte varit så här ideologiskt polariserat sen kraschen 1929 och det är chockerande, men inte överraskande, att se likheterna mellan USA 1929 och 2008.
Qhunden
2014-02-04
Scenerna med familjerna var ju jävligt tråkiga men i övrigt riktigt intressant med viktigt budksap! Hoppas den får någon att vakna upp i alla fall.