Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Inception


En tjuv som träder in i folks drömmar och stjäl deras hemligheter får en chans till upprättelse när han får ett farligt uppdrag: att plantera en idé i någons undermedvetna.


Originaltitel Inception
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan
Genre Action, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Dileep Rao, Tom Berenger, Michael Caine, Lukas Haas, Pete Postlethwaite, Talulah Riley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21991
Filmnummer 78239

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av TimBuckley
Leonardo DiCaprios karaktär Cobb säger inledningsvis till Ariadne (Ellen Page) att ett tydligt tecken på att man befinner sig i en dröm är att man aldrig kommer ihåg hur den började. Detta har ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Dom Cobb är en skicklig tjuv med en specialitet: att stjäla människors innersta hemligheter från deras undermedvetna. För att uppnå detta så infiltrerar han sina måls drömmar med hjälp av et...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
Inception är den senaste storfilmen från vad jag anser vara Hollywoods just nu hetaste regissör, Christopher Nolan (The Dark Knight, The Prestige, Memento). Filmen har dessutom ett tema som länge ...   Läs mer »

Kommentarer


svältaren
2022-01-29
Fånig från första stund. Men då ska tilläggas att jag tycker alla actionfilmer är fåniga.
Andreas_
2021-07-14
Väldigt bra och oerhört välgjord film utan tvekan men dock så är den väldigt överskattad samtidigt för något mästerverk inom någon genre är den verkligen inte...Nolan gör mig lite kluven faktiskt, han har gjort många väldigt bra filmer och alla hans filmer är oerhört vackra att titta på, så sjukt snyggt gjorda och hans manus brukar vara väldigt smarta men denna och senaste Tenet lyckas verkligen inte leva upp till någon hype, Memento, Insomnia, Batman Begins och t.o.m Intersteallar är mycket mycket bättre, denna faller mycket på att den försöker vara för smart för sitt eget bästa, missförstå mig rätt, idén och utförandet är perfekt men inte slutet, inte actionscenerna som Nolan aldrig får till, han kan inte filma intensiva och spännande actionscener om så hans liv hängde på en skör tråd, det blir så jäkla tråkigt och fånigt, kanske passar små barn men tyvärr är jag vuxen och somnar så snart det blir action, men effekterna är bra, idén är riktigt bra, skådisarna är fantastiska, speciellt Leonardo Di Caprio som borde fått en oscar redan här, sen har han även med Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy och även gamle Tom Berenger som alla är riktigt bra i sina mindre roller men Di Caprio är som vanligt i en egen klass men tyvärr hjälper inte detta för att skapa ett mästerverk utan landar endast på en väldigt bra sci-fi film, kan inte ens skriva bra action för det är nog filmens största brist och slutet är så patetiskt dåligt att man vet inte om man ska skratta eller gråta...första gången jag såg denna på bio så blev jag såklart mer impad eftersom den lämpar sig bättre på en biograf men då blev jag mer tagen av ljudet, musiken och effekterna, nu när jag ser om den och lägger mer fokus på själva handlingen och actionscenerna så blir jag väldigt besviken faktiskt, den är helt klart bättre än senaste Tenet men inte med mycket, det är nog mest tack vare mycket bättre skådisar i denna än i Tenet, men gillar man Nolan generellt eller famförallt Di Caprio så ska man helt klart se denna och även om man är en liten sci-fi nörd så faller nog denna film en i smaken, men jag rekommenderar att se den minst två gånger för att verkligen ge den ett rättvist betyg. Mitt betyg hamnar på en väldigt svag 4:a och 3:a är nära, så snäppet bättre än Tenet endast.
quelnightmare
2022-03-29
Det kanske inte är konst och det är verkligen inte sanning. Men Inception uppfyller en av filmens grundsatser: den tar andan ur dig. 2010 års största film? Det ser ut som det.
jcoke88
2020-06-02
Behöver nog ses på bio för att komma till sin rätt.
Ymir
2020-01-29
Bra utförande, men extremt bortslösade premiss. Vem fan har så banala drömmar? Filmen borde varit mycket, mycket mer weird.
myslas
2019-11-30
Jag kan fortfarande se om den här filmen och bli totalt golvad av alla lager den rymmer. En surrealistisk actionfilm liksom, vem försöker sig ens på något så befängt?
antjoh9823
2019-11-05
Grym film! Förstår att många uppfattar den som "pseudo djup" men nu många år efter att den släpptes fattar jag hur bra den är. Det är en film som gräver ner i människors undermedvetna och gör det på ett väldigt komplext, mörkt och kaptiverande sätt. En av mina favoritfilmer. 5a!
Tatty
2019-01-29
Har sett den en gång förut så tyckte jag den var sådär men nu såg jag den på Netflix när jag inte mindes att jag redan sett den en gång. Tyckte bättre om filmen nu. Rätt så intressant med det där om drömmar och händelser i filmen. Så spännande! Kände spänningen hela filmen vilket jag gillade det! Leonardo Dicaprio är väldig bra i filmen även andra skådespelarna också!
vonadel
2018-08-10
Filmtipset tyckte jag skulle ge den en femma. Hmm. Har inte sett den sen jag såg den bio. Tyckte den var bättre då. Det var nog inte bara för att det var just på bio. Jag måste säga att jag tycker Nolan är något överskattad. Precis som att allt han gör per automatik är guld. Jag håller dock med om att ljudet/soundtracket i hans filmer är riktigt bra. 6/10
HerrNenne
2018-06-01
Stor film. Alltså har en stor, egen känsla. Actionscenerna är som några nämnt ganska tråkiga, men det andra är nytt och bra och fängslande. Otroligt stressande dock, vilket ibland blir lite frustrerande, man vill frossa mer i drömmarna, men jag tror ändå det höjer filmen. Filmen går aldrig heller vilse tycker jag. Det är starkt. Nästan ett extra snäpp i betyget bara pga scenerna med de sovande, fastspända, tyngdlösa drömmarna i bilen och liknande.
Visa äldre kommentarer »