Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Nawals hemlighet


En mors sista önskan är att skicka sina tvillingbarn Jeanne och Simon på en resa till Mellanöstern för att söka efter sina rötter, en far de trodde var död och en bror de inte visste fanns.


Originaltitel Incendies
Regissör Denis Villeneuve
Manus Denis Villeneuve, Valérie Beaugrand-Champagne
Genre Drama, Mysterium, Krig, 2010-tal
Skådespelare Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Abdelghafour Elaaziz, Allen Altman, Mohamed Majd, Nabil Sawalha, Baya Belal, Bader Alami, Ahmad Massad, Majida Hussein, Dominique Briand, John Dunn-Hill, Jabar Risheq, Nabil Koni
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2254
Filmnummer 87295

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-09-05
Väldigt tidigt i filmen förstår man ju att Nawal varit med om en massa hemskheter, och sedan får man se de hemskheterna. Mer misärporr än stor film, kan jag känna. Sista fjärdedelen är dock (även om det känns lite tillrättalagt och osannolikt ibland) ganska stark, och sitter som ett slag i magen. Övervägde därför fyran ett tag, men såhär en dag senare har den inte riktigt fått fäste hos mig som den hade behövt för att motivera det betyget. Bra, men inte mer.
Ful_fisk
2019-09-18
Omskakade och hemsk, riktigt bra! Förmodligen det bästa jag sett av Denis Villeneuve. Stark och utmärkt film!
syndikat1
2017-08-17
Instämmer helt med Galivan.
Johan2006
2017-04-17
Väldigt bra film! Har inte sett många filmer om Mellanöstern men den här var verkligen bra. Lite skruvad historia i bakgrunden gör att man vill se klart.
Galivan
2016-08-23
Fotot och ljudet var mycket bra, det etablerar en seriös och realistisk stil, men illusionen av realism faller efter ett tag då jag inser att filmen är underhållningsbaserad. Skådespelarnas känslouttryck förtydligas ofta inför kameran vilket blir övertydligt. Radiohead var också ett mindre bra grepp. Storyn är spännande och bra nästan hela vägen förutom två osannolika samband, effektfullt men otroligt (dock inte omöjligt). Man hade trott att filmen skulle ha något viktigare att säga.
Engravadlax
2016-08-15
Alltså... nej. Det manuset var inget vidare. Skrattade lite när Jeanne får höra vad 1+1 blir av Simon; hur i helvete kunde hon veta vad han menade med det? Alla handlingens vändningar var fullständigt förutsägbara.
okidoki
2016-07-29
Starkt berörande och obehaglig. Med facit i handen känns dock historien alltför konstruerad.

2016-07-28
Riktigt starkt och berörande drama. Är fast och engagerad redan från den fantastiska öppningsscenen. Bra manus, bra skådespelare och fint filmad. Stark fyra
kungrisberg
2016-01-18
Hade höga förväntningar av tidigare kommentarer och betyg, för seg för min smak svag 3:a
mr_magi
2015-12-28
Blev mycket positivt överraskad av denna! Har insett Villeneuves storhet. 4+
Visa äldre kommentarer »