Imperium
En FBI-agent går undercover för att stoppa en terroristgrupps planer att göra en bomb. Baserad på en sann historia.
Originaltitel | Imperium |
Regissör | Daniel Ragussis |
Manus | Daniel Ragussis |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Daniel Radcliffe, Toni Collette, Tracy Letts, Sam Trammell, Nestor Carbonell, Chris Sullivan, Seth Numrich, Pawel Szajda, Devin Druid, Burn Gorman, Adam Meier, Roger Yawson, Linc Hand, Vanessa Ore, Jasson Finney, David Aranovich, Paul H Chapman |
Man får ganska exakt vad man kan förvänta sig. Inte mycket att bli besviken på, men heller inte så mycket att jubla över. Stabilt och lagom. Spikrak trea. (8/15)
Hopplös (((propaganda)))...
Det blir ofta lite ängsligt när en film ska ges sig på ett laddat ämne som det här, att ha beröringsskräck till det man skildrar är trots allt ingen vidare utgångspunkt. Den här filmen lider också till viss del av det, framför allt i den trevande starten. Men sedan tar det sig alltmer när de gräver sig djupare in i den här världen. Jag gillar framför allt porträtteringen av de olika fraktioner som rörelsen består av. Här finns såväl neandertalaraktiga skinnskallar som opportunistiska charlataner och sofistikerade ideologer. Man vågar också framställa dem som människor, vilket är absolut nödvändigt för att en sådan här film ska fungera, och huvudpersonens försök att navigera sig igenom alla interna splittringar är filmens starkaste del. Men de psykologiska aspekterna förblir ganska grundläggande, och mest av allt lyckas den här filmen visa att det finns en riktigt bra film att göra på det här för den som verkligen vågar göra något intressant av det. Här använder man mest av allt ämnet som bakgrund för att skapa en infiltrationsthriller, och den är ändå bra för vad den är
Hade förutsättningar att kunna bli en riktigt bra film. Intressant story och bra skådisar. Men, det slarvas bort lite. Hade önskat lite mer nerv. Inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. 6/10
Blev imponerad av Radcliffes insats och gillade filmen i övrigt med. Inget mästerverk, men helt klart en bra film.
Börjar väldigt bra och är väldigt intressant och Radcliffe är riktigt riktigt bra men det blir lite styltigt och även om det finns stänk av djup så blir det lite platt. Hade gärna sett fler trådar knytas ihop bättre också. Stabil men inte så stark trea.
Ganska svag tvåa.
daniel radcliffe tycker jag faktiskt imponerad i denna filmen. jag trodde verkligen han var dömd att vara harry potter hela livet men han har tagit sig ur de kläderna galant.
Finns betydligt bättre filmer i samma genre (läs Donnie Brasco/American history X)
Okej skådespeleri främst från Toni Collette men annars så har man sett det mesta tidigare och bättre. Underhållande men utan nerv.