2.4

I'm Not Angry!

Navid har kastats ut från universitetet i Teheran på grund av sina politiska åsikter, och hans brist på pengar håller på att kosta honom hans flickvän. Gränsande galenskap växer Navids ilska över ett samhälle som motarbetar både kärlek och aktivism.

Originaltitel Asabani nistam!
Regissör Reza Dormishian
Manus Reza Dormishian
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Baran Kosari, Navid Mohammadzadeh, Milad Rahimi, Reza Behboudi, Misagh Zare

hestret
2014-11-09
En riktigt dålig film. Jag förstår om folk blir rörda av ödet. Lite grann i alla fall. Men filmen är riktigt dålig i sig. Hela det estetiska med allt jobbigt klipp, snabbspolningar och annat som ska kännas lite lagom "coolt" känns supergjort och är dessutom utfört rätt halvdant. Och alla de där hypotetiska slagsmålsscenerna är cringeworthy. Helt enkelt är det en stor nagel i ögat på hela berättelsen. Konflikten i filmen är väldigt svag. Comic relief-roomiesarna är inte ens lite skojiga. Satiren genomsyrar inte filmen, utan enbart sista delen där det passar. Den absolut sista scenen är mer översentimental än det mesta Hollywood ösar ur sig. Gillar däremot skådespelarna ganska mycket, men de är fast i en hopplös och irriterande film. 17/100