Idioternas afton

En ung man söker på vinst och förlust jobb som fritidsledare på ett mentalsjukhus i Sydney. Väl där beslutar han sig för att försöka sätta upp Mozarts "Così fan tutte". Arbetet blir inte helt fritt från komplikationer ...

Originaltitel Cosi
Regissör Mark Joffe
Manus Louis Nowra
Genre 90-tal, Komedi
Skådespelare Ben Mendelsohn, Toni Collette, Barry Otto, Rachel Griffiths, Aden Young, Colin Friels, Jacki Weaver, Pamela Rabe, Paul Chubb, Colin Hay, David Wenham, Tony Llewellyn-Jones, Kerry Walker

Illville
2011-11-09
Innehåller några riktigt roliga scener, men det känns också som att (filmens) regissör försökt få in alltför många olika, spretande delar i en och samma film. Slutomdömet blir ändå "småtrevlig".
queerish
2008-09-17
t-t-trist. men eftersom jag spolade igenom filmen blir det inte en etta.
jonbo
2008-03-18
Välmenad och godhjärtad men till sist också väldigt konstruerad.
SacredS
2008-02-11
Trevlig film, och helt ok skådespelarprestationer. Fast slutscenen tog ner allt. Det var fint att se deras pjäs bli färdig, jättehäftiga scenkläder och rekvisita hade de fixat. Men så himla töntig slutscen, när hon står och sjunger.
Switch
2007-06-27
Rolig och för mig som bott i Bondi Beach var igenkänningsfaktorn hög. Wenhams karaktär Doug var helt lysande, att en pyroman kan vara så "rolig".
Gordyal
2005-05-26
Trevlig och välspelad bagatell, men långt ifrån något mästerverk.
Succubus^Girl
2004-03-31
måste bara säga, vilken sjukt kass jävla svensk översättning!! jävla kuksverige :P men, filmen va rätt okey faktist..man skrattade till litegrann :)
zeta
2004-02-17