Idioternas afton
En ung man söker på vinst och förlust jobb som fritidsledare på ett mentalsjukhus i Sydney. Väl där beslutar han sig för att försöka sätta upp Mozarts "Così fan tutte". Arbetet blir inte helt fritt från komplikationer ...

Originaltitel | Cosi |
Regissör | Mark Joffe |
Manus | Louis Nowra |
Genre | 90-tal, Komedi |
Skådespelare | Ben Mendelsohn, Toni Collette, Barry Otto, Rachel Griffiths, Aden Young, Colin Friels, Jacki Weaver, Pamela Rabe, Paul Chubb, Colin Hay, David Wenham, Tony Llewellyn-Jones, Kerry Walker |
Innehåller några riktigt roliga scener, men det känns också som att (filmens) regissör försökt få in alltför många olika, spretande delar i en och samma film. Slutomdömet blir ändå "småtrevlig".
t-t-trist. men eftersom jag spolade igenom filmen blir det inte en etta.
Välmenad och godhjärtad men till sist också väldigt konstruerad.
Trevlig film, och helt ok skådespelarprestationer. Fast slutscenen tog ner allt. Det var fint att se deras pjäs bli färdig, jättehäftiga scenkläder och rekvisita hade de fixat. Men så himla töntig slutscen, när hon står och sjunger.
Rolig och för mig som bott i Bondi Beach var igenkänningsfaktorn hög. Wenhams karaktär Doug var helt lysande, att en pyroman kan vara så "rolig".
Trevlig och välspelad bagatell, men långt ifrån något mästerverk.
måste bara säga, vilken sjukt kass jävla svensk översättning!! jävla kuksverige :P
men, filmen va rätt okey faktist..man skrattade till litegrann :)
Den här tycker jag om.
Se hellre "Vägen ut".