I örnens klor

Linda vill bli spion. Hon talar tyska och kan organisationen och dess koder. Över en natt förvandlas den försynta sekreteraren till hemlig agent och nyckelperson mot nazismen.

Originaltitel Shining Through
Alternativ titel Vår kvinna i Berlin
Regissör David Seltzer
Manus Susan Isaacs, David Seltzer
Genre Drama, Romantik, Thriller, Krig, 90-tal
Skådespelare Michael Douglas, Melanie Griffith, Liam Neeson, Joely Richardson, John Gielgud, Francis Guinan, Wolf Kahler

RustyFilm
2016-12-09
Jag har inte läst den lovordade romanen "Shining Trough" som ligger till grund för den här filmen. Kan tänka mig att det är en bra läsning för det känns att det finns en intressant och spännande historia i botten på det här. Filmatiseringen lyckades nog inte till 100%. Trevlig filmmusik.
Philips
2016-03-28
Välgjort spiondrama under WWII med svulstig stråkmusik och romantik, men är hyfsat spännande.
Berniey
2015-02-21
Märkloigt mystiskt som inte övertygar, men går att se på?
FabianBom
2012-05-20
bra spion drama thriller i wwII
Halofreak92swe
2012-03-30
Spännande och fin film, lite mer action hade inte skadat men helt okej WWII-drama. Gillar slutet. Stark 3.
Djason
2011-12-21
Kunde ha blivit något riktigt bra om det inte vore för Melanie Griffith, hon klagar över att hon inte får några filmroller längre pga att hon är för gammal, jag misstänker att det har att göra med att hon är kass.
danneman84
2010-12-21
En fantastisk historia om spioneri i tredje rikets tyskland och om kärleken. Filmen har tydliga starka sidor men även diverse brister. Men jag njöt i fulla drag av filmen.
Hieroglyph
2010-02-15
Kärt barn har många namn. Jag har hört denna film vid namn av många..
claudinne
2009-12-21
Jag störde mig på att allt lyckades se 80-tal ut, trots att det ska utpelas på 30 och 40-talen. Och varför inte bara prata tyska när det ändå har en funktion för handlingen???
hardcore
2009-12-11
En film med bra handling som förstörs lite av Melanie Griffiths stela och halvdana skådespeleri.