I örnens klor
Linda vill bli spion. Hon talar tyska och kan organisationen och dess koder. Över en natt förvandlas den försynta sekreteraren till hemlig agent och nyckelperson mot nazismen.
Originaltitel | Shining Through |
Alternativ titel | Vår kvinna i Berlin |
Regissör | David Seltzer |
Manus | Susan Isaacs, David Seltzer |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, Krig, 90-tal |
Skådespelare | Michael Douglas, Melanie Griffith, Liam Neeson, Joely Richardson, John Gielgud, Francis Guinan, Wolf Kahler |
Jag har inte läst den lovordade romanen "Shining Trough" som ligger till grund för den här filmen. Kan tänka mig att det är en bra läsning för det känns att det finns en intressant och spännande historia i botten på det här. Filmatiseringen lyckades nog inte till 100%. Trevlig filmmusik.
Välgjort spiondrama under WWII med svulstig stråkmusik och romantik, men är hyfsat spännande.
Märkloigt mystiskt som inte övertygar, men går att se på?
bra spion drama thriller i wwII
Spännande och fin film, lite mer action hade inte skadat men helt okej WWII-drama. Gillar slutet. Stark 3.
Kunde ha blivit något riktigt bra om det inte vore för Melanie Griffith, hon klagar över att hon inte får några filmroller längre pga att hon är för gammal, jag misstänker att det har att göra med att hon är kass.
En fantastisk historia om spioneri i tredje rikets tyskland och om kärleken. Filmen har tydliga starka sidor men även diverse brister. Men jag njöt i fulla drag av filmen.
Kärt barn har många namn. Jag har hört denna film vid namn av många..
Jag störde mig på att allt lyckades se 80-tal ut, trots att det ska utpelas på 30 och 40-talen. Och varför inte bara prata tyska när det ändå har en funktion för handlingen???
En film med bra handling som förstörs lite av Melanie Griffiths stela och halvdana skådespeleri.