3.7

I mördarens spår - Sista akten

Pensionen närmar sig för kommissarie Jane Tennison, hennes far är döende i cancer och samtidigt gör hon allt för att försöka dölja sina tilltagande alkoholproblem. När hon och hennes team utreder ett brutalt mord på en 14-årig flicka blir de känslomässiga påfrestningarna överväldigande för den livströtta polisen. Allteftersom pressen ökar för att hitta en huvudmisstänkt blir sprickorna i fasaden allt tydligare och 35 års undertryckt ilska och ensamhet bubblar upp till ytan.

Originaltitel Prime Suspect 7: The Final Act
Regissör Philip Martin (IV)
Manus Frank Deasy
Genre Mini-serie, Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Helen Mirren, Gary Lewis, Frank Finlay, Tom Bell (I), Stephen Tompkinson, Robbie Gee, Robert Pugh, Brendan Coyle, Laura Greenwood
Filmnummer 52011

Roswall
2017-06-13
Något lång. Intressant slut del med tanke på hur den presenterar dess hjältinna.
2015-06-06
Sett till sin helhet så erbjuder denna miniserien ett bra avslut på både "Prime Suspect" och både en bra kriminalhistoria i sig själv och ett passande och bra avslut på följetongen om karaktären Jane Tennison. Mindre bra är att speltiden på runt tre timmar är alldeles för lång. 3+
haajen
2012-12-23
Har nu sett om ALLA avsnitten i den här briljanta kriminalaren och kommit fram till att Jane Tennison troligen är min absoluta favoritkaraktär någonsin. Att följa hennes liv och karriär som hon tolkats av Mirren är att se storartat skådespeleri som matchas av väldigt få. Sammantaget är den här serien en solklar femma.
Mikka
2012-03-30
Det här tyckte jag nog var en av de sämre Prime Suspect. Den känns för lång, Helen Mirren är inte lika vass som vanligt och manus är bara sådär. Penny (Laura Greenwood) är dock riktigt bra i sin roll. 3-
BROBJO
2011-10-20
Kan bara hålla med ropes_in_tears, lysande!!! En värdig avslutning på en underbar serie. Helen Mirren är otrolig!
ropes_in_tears
2011-07-31
En mycket stark kriminalserie som avslutas med det starkaste kortet. Vattentätt skådespeleri, regi, och manus som summerar karaktärsutvecklingen i föregående delar. Favorit.
Zipper
2009-03-08
Har aldrig riktigt fattat hypen. Borde förmodligen se filmserien från början för att uppskatta den till fullo.
Galaxina
2008-09-07
Ja jäklarns, Engelsk deckare i sitt esse. Helen Mirren is teh bomb!
johannanas
2007-11-11
Den bästa.
Moj
2007-10-29
Underbart avslut! Mirren är som alltid fantastisk och manuset ett av de bästa i serien. Överlag har det varit en riktigt "njutbar" resa :-)