3.6

I mördarens spår - Operation Nadine

Jane Tennison leder en mordutredning men hennes arbete försvåras av motsättningar i gruppen. En del poliser tror inte att en kvinna kan det svåra polisarbetet och samtidigt kommer ett rasistiskt element in i bilden. En svart man börjar i gruppen och Jane inleder ett förhållande med honom.

Originaltitel Prime Suspect 2
Alternativ titel Operation Nadine
Regissör John Strictland
Manus Allan Cubitt, Lynda La Plante
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Helen Mirren, Colin Salmon, John Benfield, Stephen Boxer, Craig Fairbrass, Ian Fitzgibbon, Richard Hawley, Jack Ellis, Andrew Tiernan, Philip Wright, Stafford Gordon

Roswall
2017-05-30
Helt ok, igen. Hoppas på det illa extra i trean!
2014-11-03
I sitt utförande liknar denna miniserien övriga serier i genren och kanske är det just det som gör att det inte blir lika bra som i förra omgången. Samtidigt är "Prime Suspect 2" bättre än andra liknande serier och kanske är det tack vare de 200 minuter den har tillgång till istället för mer sedvanliga 90 minuter nuförtiden. Helen Mirren är fantastisk. 3+
Zipper
2013-04-17
Bättre än PS1, men ändå inte något särskilt. Själva kriminalfallet känns även här rätt enkelt och väldigt förutsägbart. Visst är Mirren bra och Tennisons arbetssituation i ständig motvind är intressant, men det lyfter aldrig. Är ändå väldigt nöjd med slutscenen och ser fram emot fortsättningen på hennes karriär.
Ola_Schubert
2010-04-04
En mycket bra kriminaltriller där man hölls i ovisshet ganska länge. Dock så engagerade den inte mig lika mycket som vissa andra avsnitt i serien. Dessutom var det, som nästa alltid, "det elaka grabbgänget" i farten igen. Men det blir ändå en stark trea i betyg.
Mandrake
2007-02-15
Pretty good.
Arensberg
2006-09-24
UNDERBART!! Helen Mirren ar verkliegn suveran som Jane Tennison, ocks aintressant att de tar upp lite mer politiska och rasrelaterade problem utan att bli mjakigt. och visst har den 15 ar pa nacken, men det ar soft iallafall, nice att den faktiska filmen (format?) har ett hogt ASAtal.
TM
2006-04-22
Jag gillar brittiska deckare. Känns lite gammal så klart. Men filmen kändes inte som 4 timmar. Känns så banalt med rastemat och fördomarna mot kvinnliga ledare. Men tyvärr än idag ett stort problem!