3.6
3.6
I andras ögon
En relationskomedi där en företagsledare blir kär i en skådespelerska som tillika är hans engelsklärare. Han försöker slå sig in i hennes värld som präglas av intellektuell kultursnobbism och som inte enbart är välkomnande för en outbildad kapitalist som han själv. Jaouis regidebut. Hon har skrivit filmen tillsammans med sin make Bacri.

Originaltitel | Le goût des autres |
Alternativ titel | The Taste of Others |
Regissör | Agnès Jaoui |
Manus | Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui |
Genre | Komedi, Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui, Anne Alvaro, Alain Chabat, Gérard Lanvin, Christiane Millet, Wladimir Yordanoff, Anne Le Ny |
Välspelat med brett och intelligent innehåll. Stark betygstrea.
Fantastisk film för den som gillar subtil feelgood-film.
Det hade kunnat va så hemskt bra! Och det är väldigt bra. Hade man gått in lite djupare på karaktärerna så hade det vart fint. Nu var man mest och nosade, och anade ett djup där bakom. Men som sagt ändå väldigt fint och trivsamt drama.
Väldigt typisk för ny fransk film. Jaoui måste tittat på lite tidig 90-tals Rohmer och sedan tagit en något modernare sving till det hela (och samtidigt tappat Rohmers magi på vägen). Sedan 2000 har väldigt många franska filmer gjorts på exakt det här sättet (om det är Jaouis förtjänst eller om alla tagit inspiration från Rohmer låter jag vara osagt). Lagom intressanta karaktärer gör ointressanta saker i ett någorlunda välskrivet manus med total brist på snygg regi (och bra foto) gör det hela till en bagatell, som man inte stör sig på. Betyg 5.5
Intressant film som lyfter fram många olika typer av karaktärer, och alla känns på något sätt intressanta, även om jag ibland kan känna att regissören överger vissa karaktärer eller stoppar in lite för många. Detta gör att filmen inte når några höga höjder. De karaktärer som vi däremot får följa närmare är väluppbyggda och välspelade. Allt känns genuint franskt också, sevärd film helt enkelt.
Fin mänsklig film.
Lite långdragen, men bra!
Helt okej underhållning, men jag har svårt att se nåt speciellt med här. Det är trots allt en ganska banal och ytlig film där karaktärerna aldrig blir särskilt intressanta, och jag kan inte säga att jag direkt bryr mig om hur det går för nån utav dem. Bacris karaktär är dessutom lite av en dumfan och jag kan förstå varför kvinnan han suktar efter inte gillade honom och jag ville inte att hon skulle ändra sig på den punkten, och det gick väl lite emot filmens idé. Duger fortfarande till att slå ihjäl tid med, men mer än en stark tvåa kan det inte bli
Jag har en viss svaghet för franska filmer och då i synnerhet för Jean-Pierre Bacri, hans minspel är obetalbart. Den här filmen innehöll de där små nyanserna som man kanske inte alltid upptäcker, man måste vara mottaglig. Det är blickar, minspel och monologer, det är det där finstämda som man lyckats fånga. Här finns känsla!