billiga elavtal

billiga elavtal

I Am David

I Am David handlar om en 12-årig pojke, David, som flyr från ett kommunistiskt koncentrationsläger med så lite som ett kompass, ett förseglat brev, en limpa bröd, och instruktioner om att ta brevet till Köpenhamn i Danmark. David kastas in i den fria världen för första gången i hans unga liv medan han färdas genom Europa. Det är en spirituell resa av upptäckter, där David sakta förlorar sin ingrodda misstro mot mänskligheten och börjar le, dela med sig, öka sin tillit och slutligen att älska. I Am David adresserar krigets grymheter, politik, lidande och misär medan den hyllar ungdomens styrka och den oförstörbara livsandan hos ett barn.

Originaltitel I Am David
Regissör Paul Feig
Manus Paul Feig
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Maria Bonnevie, Joan Plowright, Jim Caviezel, Hristo Shopov, Silvia De Santis, Ben Tibber

2017-09-29
Filmen funkar, trots att den har en del brister. Den är fin och lite små sorglig..
Jogze
2016-11-20
Han kunde bra många språk för att ha varit i fångläger hela sitt liv i alla fall.
Halofreak92swe
2012-04-10
Knappt okej flykt-film, kunde ha vart mycket bättre. För seg, och för kort. So Weit Die Füße Tragen och The Way Back är mycket bättre filmer i samma stil. Stark 2 snudd på 3.
KyLLo
2012-04-06
Filmen har sina stunder, men är lite ojämn. Känns som att den riktar sig mer till stora barn än till vuxna. Det märks att den är amerikansk när alla i Europa har engelska som modersmål och Sverige pekas ut som Schweiz. Fint slut.
larox
2011-11-27
Jag är djupt berörd! Vilken otroligt bra skådespelarinsats av den unga Ben Tibber, huvudrollsinnehavaren. Stenansikte under första delen av filmen, hela ansiktet uttrycker sorg liksom ögonen. En förträfflig historia som håller hela vägen ut. Bortsett från att han talar engelska - men det kan jag stå ut med, i annat fall hade filmen blivit "platt".
OffTheGround
2011-10-31
Folk som ska tala engelska med brytning i lätt klichéartade pastellfärgade sydeuropeiska landskap är inte optimalt att börja med. Det här är väl helt OK ändå, men lättglömt. Svag trea.
bjornnyquist
2010-09-04
Intressant historia, bra skådespelare, 12-åringen som filmen handlar om är med i princip varenda scen, ganska ovanligt och vågat att bygga en hel film på ett barn. Kunde ha vart mer detaljerad och längre men filmen ger en trevlig känsla och hopp om mänskligheten.

2009-05-21
Trams.
Nimarion
2008-07-19
En mycket fin film med en mycket bra huvudroll i Ben Tibber. Här finns många scener som jag kommit att älska. Filmen hade gärna fått vara något längre och mer musik skulle använts för att förtydliga vissa scener ännu mer. Det blir dock en svag 4a just för att filmen vill vara enkel, både på gott och ont, och tydlig i det den vill förmedla.
buglady
2008-06-29
Välspelat, spännande film med bra story. Pojken var helt otrolig! Kan inte ge bättre en än 5! Alla borde se den här filmen!