Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Hyresgästen


En man hyr en lägenhet i Paris. Han får veta att kvinnan som tidigare bott där försökt begå självmord och är döende. Mannen kan inte släppa tanken på detta och det driver honom till vansinne.


Originaltitel Le locataire
Alternativ titel The Tenant
Regissör Roman Polanski
Manus Gérard Brach, Roland Topor, Roman Polanski
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Roman Polanski, Melvyn Douglas, Isabelle Adjani, Shelley Winters, Rufus, Jo Van Fleet, Jacques Monod, Bernard Fresson, Lila Kedrova
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2054
Filmnummer 768

Recensioner

Skapad 2019-11-03 av Huevon
En polsk man, Mr Trelkovsky, letar efter en lägenhet i Paris. Han får nys om en som nyss ska ha blivit ledig och eftersom det är svårt att hitta lägenheter fjäskar han så gott det går för den...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av palmat
I Roman Polanskis Hyresgästen (Le Locataire) från 1976 spelar han själv huvudrollen som den unge mannen Trelkovsky. Han flyttar in i en lägenhet i centrala Paris och blir besatt av den tidigare hy...   Läs mer »

Kommentarer


Rymdkraft
2016-02-12
Polanski väver här snyggt in ett judiskt och personligt perspektiv i hur till synes vanliga människor runt omkring ej går att lita på och blir till fiender. I övrigt gillar jag storstadsparanoian, identitetskaoset och historien från förlagan.
timbo93
2015-08-31
Sven Nykvists foto är enastående! Men storyn känns uppnådd efter 40-50 minuter, sedan utvecklas det inte riktigt...
Dele
2015-04-25
En historia av samma stiliga och effektiva spänningsberättande som kännetecknar "Repulsion" och "Rosemary's Baby" (och i viss mån även "The Ninth Gate"). Jag gillar det långsamma tempot där historien sakta med små medel uppdagas, och där spänning ligger i ovisshet och inre obehag. Med "Hyresgästen" visar Polanski återigen att han har en sällsynt begåvning för att åstadkomma just detta.
Ful_fisk
2015-01-10
Nja... ganska menlös skräckis av Polanski. Första halvan var rätt bra, men sedan tröttnade man. Mer konstig än kuslig och jag förstod inte riktigt poängen med historien heller. Att den fantastiske fotografen Sven Nykvist står för fotot märks inte heller. Se Repulsion istället.
Korben_Dallas
2014-02-25
Adjani, slutet och vissa visuella delar var att gilla. Annars var de bara nåt så in i tempofattigt och man förstår de genom att inget händer och att kameran ständigt är fängslad på ett stativ, de sistnämnda har väl nog många inget problem med men för mig känns de som att filmen då står still, saknar liv - Både bildligt och psykologiskt talat.
AlbertSpica
2014-02-19
Mysig och bitvis obehaglig skräck/thriller med ett krypande tempo som skapar stämning. Polanski känns lite off i huvudrollen tillochfrån, Adjani lyser som vanligt. Nya skräckfilmer borde satsa mer på stämning och innehåll likt denna istället för att bara fokusera på blod och jumpscares.
emilstjernholm
2013-11-15
Kuslig film med en krypande känsla som ger kalla kårar. Snyggt foto av Sven Nykvist, i synnerhet scenerna där lägenhetens gård inkorporeras. Polanski är inte lysande i huvudrollen dock.
#54
2013-11-03
Ruggig!

2013-09-18
Den va bra men lite för långdragen tyvärr. Känns som att man skulle kunna ta bort halva filmen utan att sakna det. Jag gillade de andra 2 filmerna i trilogin väldigt mycket.
Semiramis
2013-06-22
Stämningen och miljöerna är lysande.
Visa äldre kommentarer »