Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Hypnotisören


En brutal mördare slaktar en hel familj, dock med en enda överlevande. Kriminalkommissarie Joona Linna övertalar hypnotisören Erik Maria Bark att försöka få fram ett vittnesmål ur den svårt skadade sonen genom hypnos. Snart påbörjas en kamp mot klockan för att hitta den sista dottern innan mördaren gör det.

Baserad på romanen Hypnotisören av Lars Kepler från år 2009.


Originaltitel Hypnotisören
Alternativ titel The Hypnotist
Regissör Lasse Hallström
Manus Paolo Vacirca
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin, Helena af Sandeberg, Oscar Pettersson, Anna Azcárate, Jonatan Bökman, Jan Waldekranz, Eva Melander, Göran Thorell, Gustav Levin, Tomas Magnusson, Ulf Eklund, Conny Vakare, Emma Mehonic
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2008
Filmnummer 98854

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-02-01
Kass på alla vis...
Gordyal
2022-01-05
Det finns tre saker som skiljer denna film från dylika svenska kriminalthrillers. Det första är paradoxalt nog Persbrandt (trots att han är med i en miljon Beck-filmer) som skådespelarmässigt gör ett riktigt bra jobb. Det andra är den svettiga upplösningen. Det tredje är Lena Ohlin som är riktigt jävla grym (trots att filmen inte kräver det). I övrigt är nog relationen mellan Ohlin och Persbrandt mer intressant än huvudhandlingen. (9-/15)
picklessmulan
2021-03-16
Vilken Besvikelse :(
Krantzylvania
2020-08-30
Snäppet över Beck. Två snäpp över Wallander.
Murvel48
2018-12-06
Klart godkänt och med lite mer logik i detaljerna hade betyget blivit högre. Nu blir det flr mycket ”vaffö gör di på detta viset” över filmen.
fridenpaden
2017-11-04
Hur kan det här ha blivit en så stor boksuccé? Långsam och ointressant film som jag tycker fokuserar på fel saker. Enda intressanta är vändningen i mitten av filmen men så tappar den igen. Olins karaktär är mäkta irriterande.
Rele
2017-10-20
En våldsam och dålig film. Jag ger en svag tvåa.
AckeVa
2017-10-12
Rätt så kass film. Hade väntat mej mycket mer.
RustyFilm
2016-12-09
Huvudrollsinnehavare trion Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Ohlin gör bra ifrån sig. Boken (författare Lars Kepler) som är förlaga till filmen och som jag har läst är väldigt spännande och fängslande. Filmmanuset är det heller inget större fel på. Varför blir det då inget toppbetyg från mig? Tror att det beror på Lasse Hallströms (som jag normalt gillar) regiarbete. Thrillers är nog inte hans gebit. Irriterar mig också på alla soldisiga Stockholms vyer som sveps fram och åter. Visst, jag gillar mäktiga stads och samhälles bilder på film, men det här ser mer ut som en serie vinjett förslag till hockey-VM
Pentothal
2016-11-25
Usch. Riktigt riktigt dålig. Slutet kanske är det sämsta jag sett. Antar att boken är lika värdelös. Vad har folk för smak egentligen?
Visa äldre kommentarer »