Huset vid sjön

En ensam läkare och en frustrerad arkitekt skickar kärleksbrev till varandra. Så gör de den häpnadsväckande upptäckten att de lever två år i tiden ifrån varandra och de måste uppdaga sanningen om deras kärlekshistoria innan det är för sent.

Originaltitel The Lake House
Regissör Alejandro Agresti
Manus David Auburn
Genre Drama, Romantik, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Sandra Bullock, Shohreh Aghdashloo, Willeke van Ammelrooy, Christopher Plummer, Ebon Moss-Bachrach, Dylan Walsh, Lynn Collins, Cynthia Kaye McWilliams, Mike Bacarella, Jason Wells

Skapad 2019-10-25 av jbech
David Auburn, tidigare författare till Proof, skrev manuset till The Lake House eller Huset vid sjön som är dess svenska titel. Filmen är ett test av en intressant idé. Två personer skriver brev...   Läs mer »

2016-11-26
Helkass!
idaho1981
2016-04-01
ja, det var väl precis vad man kunde vänta sig. Inga oväntade vändningar, smörigt och gulligt. Skådespeleriet var ok, men inte mer. Häftigt hus dock...
RunRiot
2015-01-05
Innehållslös och ytlig dynga, trots en intressant grundidé. Den faller helt enkelt platt och jag engagerar mig mer i alla plot holes än i själva handlingen. Att sedan "twisten" är så uppenbar redan från början gör att man tappar intresset tidigt. Har dock inget emot vare sig Bullock eller Reeves, de är helt okej.
2015-01-02
Köper man filmens koncept, uppskattar romantiska draman liksom Sandra Bullock och Keanu Reeves så kommer du få en trevlig filmupplevelse av denna film. De första 15 minuterna så lever jag mest på hoppet då filmen inte direkt levererar men därefter tycker jag verkligen om filmen. Jag dras i historien och engagerar mig i karaktärerna till den grad att jag hoppas på ett lyckligt slut. Inget fantastiskt i genren men bra. 3+
Redfield4ever
2014-01-30
Den kanske förtjänar en trea, men jag kan verkligen inte sätta det på den. Koreanska originalet är en av de bästa romantiska filmerna jag har sett, och den här filmen har tagit allt som gjorde den filmen till ett modernt kärleksmästerverk och fördummat det och gjort det övertydligt. Minimalismen är borta, så även de små hintarna och ögonblicken som fick "Il Mare" att glänsa. Här är allt så polerat, och allt så himla självklart och överförklarat (till och med i dialogen ibland). Sandra Bullock gör ju bra ifrån sig och jag förstår till viss del varför Keanu och Sandra måste dela mer screen time här än i originalet för att Keanu kan inte hålla en scen själv. Men han borde inte ha blivit castad från början, han passar inte för såna här roller. Nej, helt OK, kanske till och med bra om man inte sett originalet. Men om man inte har sett originalet så borde man göra det istället för där har ni en film som heter duga!
Suhomeso
2014-01-01
Fantastisk film. :D
Mat1az
2013-03-13
Lite rolig idé. Tror dock att originalet har ett bättre utförande. Gillar inte riktigt Bullock. Reeves känns också felcastad. En hel del saker som känns rätt märkliga och som inte förklaras. Deras skrivande i ''samtalsform'' med varandra känns också väldigt konstigt, och töntigt. Och vem nyser för att det börjar snöa? Nä, får nog leta upp den där franska filmen istället.
Robkiller
2013-03-03
Brevväxling via en brevlåda vid huset vid en sjö... kan det bli intressant? förvisso rätt långsam och utdragen delvis.. men det som gör att den trots allt blir lite mystisk är tidsaspekten, och hur det hela egentligen hänger ihop... vilket är någonting som byggs upp vartefter. Även om den har en del paradoxer i logiken när det gäller hanterandet av kommunikationen genom tiden så fungerar väl det hela hyfsat... Bullock och Reeves gör det helt ok och även om det är en genre som jag normalt skulle undvika så håller just mystiken ihop denna, även om det går rätt snart att lista ut hur det borde vara.
Murvel48
2013-01-22
Bisarr idé men välgjort och hjärtknipande. Både Reeves och Bullock var ovanligt bra.
Molestaire
2013-01-19
Skönt att de frångår det "logiska" en smula, så att händelseförloppet inte blir för lätt att genomskåda. Precis vad man förväntar sig i övrigt.