Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Hurricane


Den sanna historien om Rubin ”Hurricane” Carter, boxare i världsmästarklass som 1966 på mycket svaga grunder dömdes till tre gånger livstids fängelse för mord. Denna film speglar hans långa kamp för upprättelse.


Originaltitel The Hurricane
Regissör Norman Jewison
Manus Dan Gordon (III), Armyan Bernstein
Genre Drama, 90-tal, Biografi
Skådespelare Denzel Washington, John Hannah, Deborah Kara Unger, Clancy Brown, Dan Hedaya, David Paymer, Harris Yulin, Rod Steiger, Liev Schreiber, Debbi Morgan, Vicellous Reon Shannon, Badja Djola, Vincent Pastore
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6813
Filmnummer 176

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av frizendahl
Denzel Washington spelar huvudrollen i filmatiseringen av den sanna berättelsen om mellanviktsmästaren i boxning Rubin \"Hurricane\" Carter som nått toppen av sin karriär och står redo att kämpa...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2023-02-24
En ganska bra film som påminner lite om "Shawshank redemption". Kanske för att Clancy Brown spelar fängelsevakt här också. Fast allt känns ganska förutsägbart. Mot slutet av filmen känns fängelset mer som ett Cafè, när Rubin Carter iklädd sina egna privata kläder får besök av sin fanclub.
wolfheat
2017-06-19
Har undvikit denna film då jag trott att det var som vilken boxarfilm som helst, men den handlar väldigt lite om boxning.
RustyFilm
2016-12-06
Det här är en rörande och engagerande biografi över boxarens Rubin ”Hurricane” Carters liv. En sann historia om ett ofattbart orättvist levnadsöde men man önskar innerligt att det vore ett påhitt.
Stygga-Vargen
2016-11-14
Denzel Washington gör som vanligt bra ifrån sig och filmen i sig är också bra men den är tyvärr inte så spännande som den hade kunnat bli. Men filmen är klart sevärd.

2016-08-18
Forsto ikke slutten.
bramer
2016-08-05
Historierevisionism.
Donedon
2016-04-11
Bra story
Krille80
2014-11-17
Verklighetsbaserad film om boxaren Rubin "The Hurricane" Carters liv. Med en mycket bra Denzel Washington i huvudrollen som är bra som Rubin, boxaren som fick livstidsfängelse för tre mord han inte hade begått. Filmen är intressant och fängslar till viss del men av någon oklar anledning så engagerar den inte mig som den säkert är menad att göra.
Djason
2014-09-16
Denzel Washington är som vanligt bra i denna mycket intressanta film. Gillar annars inte boxning men denna film ger en en klump i magen som får en att funderar en del.
dileva
2014-08-22
ville ge en fyra, men alla scener med pojken/tonåringen är så löjliga så jag måste dra ner betyget.
Visa äldre kommentarer »