Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Efter ett långt och händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag.

Baserad på romanen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson från år 2009.

Originaltitel Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Alternativ titel The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared, The Centenarian Who Climbed Out the Window and Vanished, 100-åringen
Regissör Felix Herngren
Manus Felix Herngren, Hans Ingemansson
Genre Komedi, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skäringer, Jens Hultén, Bianca Cruzeiro, Alan Ford, Sven Lönn, Simon Säppenen, Gustav Deinoff, Ralph Carlsson, Niclas Angerborn, Anders Sanzén, Georg Nikoloff, David Shackleton, Guhn Andersson

picklessmulan
2021-03-09
Tycker denna var mycket bra! Den är rolig intressant story och satirisk
best_jeppe
2019-10-17
Med tanke på hur svårt jag har för svensk film så var denna ändå okej. Var inte så jätterolig men Robert Gustafsson är bra i huvudrollen. Tyvärr är hans karaktär helt osympatisk så det är inte riktigt att man hejjar på honom. Högt produktionsvärde men tyvärr är i princip alla svenska skådespelare ganska kassa utom Robert Gustafsson, Ralph Carlsson och Jens Hultén. Övriga svenskar presterar på amatörteater-nivå vilket sänker upplevelsen ganska mycket. I slutändan blir det en svag 3a.
paninaro
2018-12-17
Buskis!
basegbg
2018-11-18
Tyvärr en dålig film efter en riktigt bra bok. Manus är ok men utförandet är inte bra. Känns som så många andra svenska filmer som en tv-produktion
Rele
2018-07-21
En trevlig och tom annorlunda komedi. Jag ger en fyra.
Ful_fisk
2018-04-18
Bättre än jag väntat mig. Riktigt skojig för det mesta. Kändes ambitiös och humorn var uppsluppet makaber. Fungerar bra.
Hanness
2018-01-07
På gränsen till fåneri
Kaleid
2017-12-30
Två timmar av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka
Albion
2017-12-17
I stort sett en hemskt dålig film med några småglimtar av humor som fungerar vid ett par enstaka tillfällen. Men alkoholhumor är och förblir ytterst tröttsamt att se. Betyget blir en svag 2;a, dvs 2-
sodomiten
2017-12-16
Det börjar ganska bra men tappar mer och mer efterhand.