2.2

Hotet

Lasse Brudell arbetar med det topphemliga datasystemet EWS till JAS Gripen. Inför en demonstration av Gripen kidnappas Lasses familj för att komma åt det topphemliga datasystemet. Plötsligt står Lasse inför valet att bli spion och förråda sitt land, eller förbli lojal och offra sin familj.

Originaltitel Hotet
Regissör Kjell Sundvall
Manus Karin Alvtegen-Lundberg
Genre Action, 2000-tal
Skådespelare Shanti Roney, Stefan Sauk, Maria Bonnevie, Dejan Cukic, Rolf Degerlund, Göran Ragnerstam, Peter Haber, Axel Zuber, Åsa Forsblad, Tomas Pontén, Peter Franzén

Skapad 2019-12-15 av Thos
Lasse, som gestaltas av Shanti Roney, jobbar med vapensystemen i JAS Gripen planen på en bas i norra Sverige. En dag försöker organiserad brottslighet utnyttja Lasses ställning för att få tillg...   Läs mer »

Skapad 2004-07-23 av Loomis
Hur kommer det sig att vi svenskar alltid klankar ner på stereotypa och enspåriga amerikanska actionfilmer? Det när vi själva gör exakt samma sak, fast värre. ”Hotet” är den senaste i raden a...   Läs mer »

Dele
2025-03-25
Det känns lite underligt att se en svensk actionfilm som är, eller försöker vara, som en amerikansk. Det är överlag ganska haltande och tröttsamt macho och spänning infinner sig inte mer än i enstaka ögonblick. Handlingen är ganska livlös och överlag är det en tråkig upplevelse.
jonbo
2019-08-15
Filmen är usel och sämst av allt är Bonnevie som känns fönad o klar o direkt kommen från Dramaten.
Halofreak92swe
2014-05-02
Ganska seg och en stark b-känsla genom hela filmen. Väldigt dåligt ljud också, speciellt alla dialoger. Tråkiga skådespelare utom ett par som var helt ok. Ingen höjdare, men förväntade mig inget annat, det är ju en svensk film.
ClintanTheKing
2013-03-30
Förväntade mig mer av denna så jag blev lite besviken. Blir så tröttsamt med alla bas-scener och flygplanscener likt Hamilton. Inget vidare... Shanti Roney är dock intressant att se, även Sauk. Avslutningen var dock bra.
emilstjernholm
2013-02-18
Ett magplask utan dess like. Tyvärr är den helt spänningsfri och dramaturgin är usel. Sundvall verkar har glömt att publiken ska vilja och kunna följa handlingen kring de där JAS-planen. Roney och Bonnevie spelar över å det grövsta. Musiken är skrattretande.
dudson
2012-11-25
Stabil svensk thriller.(stackars jävla JAS Gripen planet alltsså) sen var Sauk en kall snubbe med mord i blick i denna film åxå.
Xenox
2012-07-12
Spännande thriller.

2011-09-26
Shanti Roney är en klippa, men bara en klippa i en iövrigt dötrist film är ju inte så mycket.
nomiiiiis
2010-09-26
Nja, försöker vara mer än den kan lyckas med. Men trevlig fredagsunderhållning.
Rikoschett
2010-07-02
Varför är alla emot denna film för? Jag är verkligen positiv utav mig när det gäller svenska filmer. Hotet har en viss gnista i sig tycker jag, den har vackert foto över norrlands landskap, handlingen i sig är väll inget speciellt men sen så gillar jag Shanti Roney starkt som skådespelare. Svag 3a