Hot Summer Nights
Berättelsen om en tonårspojke som spenderar en sommar i Cape Cod.

Originaltitel | Hot Summer Nights |
Regissör | Elijah Bynum |
Manus | Elijah Bynum |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Timothée Chalamet, Maika Monroe, Alex Roe, Emory Cohen, Thomas Jane, Maia Mitchell, William Fichtner, Jeanine Serralles, Reece Ennis, Jack Kesy, Thomas Blake Jr, Alexander Biglane, Rebecca Koon, Ezra Bynum, Brian Kurlander, Simone Faoro |
Påminner om svenska filmen Himlen är oskyldigt blå. Inte alls dum.
Inget nytt under solen, den ända skillnaden är att den försöker vara mer hippt. Drog gullandet har jag dock inget emot det ligger nu i tiden bara vissa med ett gammalt tänk som stretar emot.
Det här har vi sett förut. Men soundtracket med Can, Suicide, Shangri-Las och Modern Lovers ”Hospital” var en riktig njutning.
Drogliberalism när den är som sämst. Tämligen meningslös och ointressant film. Betyget blir 1
Berättarrösten är irriterande, men filmen är usel i sin genre. Klyschig och ointressant. Bara soundtracket är okej. Möjligen en stark etta.
Snygg och alltid kul att se Maika Monroe men slutet var oinspirerat och jag störde mig som fan på narratören, helt ologiskt och dumt användande av det.
Ett drama om narkotikahandel och allmänna ungdomsproblem. Det hela är väldigt stämningsfullt och med ett mycket bra soundtrack. Vi får 60-talsvibbar kanske lite konstigt då filmens handling dateras till sommaren 1991.
Elijah Bynum står för både regi och manus, filmen han skapat är visuellt mycket attraktiv med ett innovativt kameraarbete. Men manuset saknar mycket. Den övergripande historien kunde ha varit framgångsrik men det brister i presentationen av de många karaktärerna, dialog och berättar metodik.
Eftersom Bynum var en ny bekantskap googlade jag lite, och blev förvånad. Han var bara 24 år när filmen gjordes och någon mer film har han inte gjort sedan dess (2017). Endast ett par manus för amerikanska TV filmepisoder har det blivit (ibland har man fel).
Snygg. Underbart soundtrack.
En överraskning faktiskt. Bra, snygg och med ett bra soundtrack.
Är detta en bokadaption? I så fall är nog boken bättre, filmen går aldrig på djupet hos karaktärerna och relationerna utan fokuserar mest på snygg yta och en tryckande stämning som iof höjer filmen några snäpp.