Horizon: An American Saga - Chapter 1

Oscarbelönade Kevin Costner regisserar och spelar huvudrollen i episka HORIZON: AN AMERICAN SAGA kapitel 1 och 2, en historia som utspelar sig i vilda västern under de fyra åren av inbördeskriget, 1861 till 1865, och visar hur den vanns – och förlorades – genom mångas blod, svett och tårar. Costners storslagna filmiska äventyr tar med publiken på en känslomässig resa genom ett land i krig med sig självt, upplevt av familjer, vänner och fiender som upptäcker vad det verkligen betyder att vara Amerikas förenta stater.

Originaltitel Horizon: An American Saga - Chapter 1
Alternativ titel Horizon: An American Saga - Chapter One, Horizon: An American Saga - Part One
Regissör Kevin Costner
Manus Kevin Costner, Jon Baird, Mark Kasdan
Genre Drama, Western, 2020-talet
Skådespelare Kevin Costner, Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Shoe, Tatanka Means, Ella Hunt, Tim Guinee, Danny Huston, Colin Cunningham, Scott Haze, Tom Payne, Abbey Lee, Michael Rooker, Will Patton, Georgia MacPhail, Douglas Smith, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower, Alejandro Edda, Wasé Chief, Michael Anganaro, Angus MacFadyen, Jon Beavers, Alex Nibley, Kathleen Quinlan, Etienne Kellici, James Russo, Giovanni Ribisi, Gregory Cruz, Jeff Fahey, David O'Hara, Chris Conner, Leroy M Silva, Tom Everett, Bernardo Velasco, Glynn Turman

espresso.life
2024-07-30
Seg långsam, svårt att hänga med i tidshoppen. Svag 2:a, fundera starkt på en 1:a.
Man5on
2024-07-17
Har inget emot tempot men jag är villig att dö på kullen för att det är konstant en USEL idé att dela upp filmer i part 1 och part 2 osv. Låt filmer ha sina tre akter och vara avslutade kapitel. Denna "Chapter 1" har ingen struktur över huvud taget, det är bara en tre timmars långt intro i princip, att den blev ett fullkomligt fiasko på bio kan bara inte vara en överraskning för någon. Tväruselt beslutsfattande att lägga upp det såhär. I övrigt fint hantverk osv men skulle varit en ny Dances with Wolves, inte detta mer TV-serie liknande skitupplägg.
Sheepy
2024-07-03
I en värld där vi som åskådare blir alltmer otåliga är det skönt att Kevin Costner väljer att gå sin egen väg. Här slipper vi snabba klipp och ett rasande tempo. Filmen och karaktärerna får istället utvecklas i sin egen takt. Horizon: An American Saga – Chapter 1 är endast den första delen av totalt 4 planerade filmer. Vi hålls heller inte helt i handen som i vissa andra filmer och händelser försiggår ibland förklaringen (vilket också gör att intresset hålls uppe). Alla karaktärer är heller inte helt utmejslade och del 2–4 kommer förhoppningsvis bjuda på ytterligare överraskningar. I grund och botten är det en saga om blodshämndsvästern mellan både ursprungsbefolkningen och nybyggare. Handlingen pendlar mellan flera olika perspektiv och det finns ingen tydlig huvudrollsinnehavare. Horizon har fått blandad kritik, men min gissning är att den kommer att få ett bättre renommé i framtiden.
Rune2000
2024-07-02
Den första delen av denna ambitiösa Kevin Costner-projektet introducerar karaktärerna och skapar intrigen. Det är aldrig tråkigt och vi får se både drama och action i en klassisk western-anda. Men filmen når aldrig ett slut och istället visas en förhandsvisning av vad som ska komma i nästa del. Personligen hade jag hellre sett en narrativ som knyter ihop den första delen av historien på ett sätt som får oss att vilja längta till del 2.