Holy Weapon

Heaven's Sword och Super Sword är de två mest skickliga svärdskämparna i världen och ingick i en duell på liv och död. Under duellen blir båda svårt skadade, och Super Sword säger att han kommer återkomma om tre år för en ny duell. Heaven's Sword blir galen och inkapabel att utföra kung fu efter denna duell och tre år senare när Super Sword återkommer, är det enda sättet att besegra honom en speciell kung fu stil som bara kan utföras av sju kvinnliga oskulder.

Originaltitel Wu Xia Qi Gong Zhu
Alternativ titel Mo hap chat gung jue, Seven Maidens, The Seven Princesses
Regissör Wong Jing
Manus Wong Jing
Genre 90-tal, Action, Komedi
Skådespelare Michelle Yeoh, Maggie Cheung, Dicky Cheung, Sharla Cheung, Simon Yam, Damian Lau, Ng Man-tat, Charine Chan, Sandra Ng Kwan-yue, Carol 'Do Do' Cheng, Esther Wing Ho-Kwan

2010-08-21
Rätt skitnödig kung fu rulle som bjuder på tramsig sexfixerad kiss och bajs humor. Precis sånt där Japanerna har smak för. Actionscenerna är riktigt laddade och bra, men tyvärr bryts de allt för ofta av tramsigheter som är långt ifrån roliga. Det blir en lyckad kung fu rulle mixad med scary movie kvalité. Det säger väl sig själv. “Holy weapon” kunde varit mycket bättre.
yangbo
2007-08-12
en filmorgie av flera kända ansikten inom martial art från mitten av åttiotal fram tills mitten av nittiotal, självklart är det en given 4a, även om t.ex. ljudeffekterna var för dåliga och dessutom Wong Jings sämsta humorsida slår in, men det kan inte bli något annat, det är en fröjd att se vissa av sina martial art favoriter kunna bjuda på sig själva.