1.9
1.9
Hollywood Monster
En ung filmskapare ärver en gammal klocka av sin försvunne farfar. I klockan bor spöket av farfaderns butler. Spöket berättar för arvtagaren var han kan hitta sin försvunne farfar, och hans förmögenhet.

Originaltitel | Hollywood Monster |
Alternativ titel | Ghost Chase |
Regissör | Roland Emmerich |
Manus | Roland Emmerich, Thomas Kubisch |
Genre | Komedi, Skräck, 80-tal |
Skådespelare | Jason Lively, Tim McDaniel, Jill Whitlow, Leonard Lansink, Paul Gleason, Ian MacNaughton |
En tidigt film av Roland Emmerich som jag tycker var rätt så underhållande i all dess enkelhet. Den har en hel del charm och det är en sådan sak som spelar stor roll i att jag upplevde filmen som underhållande. Handlingen och dess karaktärer är sådär lagom bra och skådespelarna känns som att dom knappt var torra bakom öronen när filmen spelades in. Bortsett från rutinerade Paul Gleason. Hans roll i den här filmen är dock ingen av hans bättre utan faller snabbt i glömska. Trots filmens tillkortakommanden så är den sevärd och underhållande.
Tråkigt så klockorna stannar. En av killarna, Jason Lively, är dessutom en riktigt störig fan och det lilla läspande spöket kan ju bara ta sig nånstans. Inget av Rolles stora ögonblick i livet.
En av mina favorit kultisar. Vet egentligen inte riktigt varför men själva stuket och miljön är skön. Har den bara på svensk VHS tyvärr. Finns att få tag på men inte under $60 :-( från USA.
Inte helt bortkastad tid. Specialeffekterna var säkert coola på sin tid... Det är underbart hur tidsandan lyser igenom i alla tuffa prylar grabbarna har.