Höjdhoppar'n

35-årige Pinnen plockar skräp på gatorna och äter på ålderdomshemmet. Han betraktas som byfånen men genom en slump upptäcks det att han faktiskt är en mästare på att hoppa höjdhopp.

Originaltitel Höjdhoppar'n
Alternativ titel Höjdhopparen
Regissör Lars Molin
Manus Lars Molin
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Asko Sarkola, Tomas Norström, Staffan Hallerstam, Anders Åberg, Carl Billquist, Bertil Norström, Meta Velander, Börje Ahlstedt, Anders Nyström, Per Wiklund, Hans Bendrik, Urban Sahlin, Torsten Lilliecrona, Michael Kallaanvaara, Lars-Gunnar Björklund

Albion
2020-10-22
En klassiker som jag minns från min barndom. Men i ärlighetens namn så är det ingen vidare film. Formatet känns minst en halvtimme för lång och hela exploateringen av denne förståndshandikappade man känns inte helt bekväm att låta sig roas av. Betyget blir en stark 2;a
Dele
2015-08-30
Tydligt föråldrad i detaljerna, men en ganska underhållande historia med varm ton.
Jonatoon
2013-07-20
Tack Dispyten, den här har jag velat se länge!
dispyten
2013-06-16
L6YtEXNXdyg (på youtube)
morronkul
2010-12-13
haha, den är lite småcool.
JimWilclore
2009-10-01
Jag minns att jag såg den här när den gick på TV. Om inte jag är helt ute och cyklar så var det något med att namnet Pinnen även syftade till att han var ganska välutrustad på andra sätt. En film vår familj ofta pratade om år efter. Skulle vara kul att se igen.
TobiasRydén
2008-06-27
Lite underhållande och halvrolig, men passar inte riktigt som en biofilm på 95 minuter.
rogertaurus
2008-05-07
Kan inte annat än gilla denna. Varm och underbar.
HerrArne
2007-05-31
Asko Sarkela gör en underbart udda figur.
JontePonte
2007-03-18
Vacker och rörande film om en förstånshandikappad man som når oanade höjder...