Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Hobbit: Femhäraslaget


Avslutningen i Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de tretton dvärgarna. Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa i Sjöstaden. Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den, trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut ? men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf.


Originaltitel The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Alternativ titel The Hobbit: Part 3
Regissör Peter Jackson
Manus Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro
Genre Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Evangeline Lilly, Lee Pace, Orlando Bloom, Luke Evans, Ryan Gage, Aidan Turner, Billy Connolly, Ken Stott, Graham McTavish, Manu Bennett, John Tui, John Bell, Peggy Nesbitt, Mary Nesbitt, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Christopher Lee, Ian Holm, William Kircher, James Nesbitt, Mikael Persbrandt, Stephen Hunter, Dean O'Gorman, John Callen, Peter Hambleton, Jed Brophy, Mark Hadlow, Adam Brown, Benedict Cumberbatch (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4951
Filmnummer 109725

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av grönaskor
Nu är det jul igen och årets julklapp från tomten a.k.a. Peter Jackson är här. Fullproppad med godsaker som orcher, alver, människor, trollkarlar och en hobbit – men tyvärr känns det ganska s...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2024-01-14
Tänk att det finns folk som tycker att Hobbit-filmerna är lika bra som Sagan om Ringen-filmerna, det är för mig helt obegripligt. Precis som med de tidigare två filmerna i serien så är det ju roligt att bara få spendera tid i den här världen men det görs inga direkta försök att skapa intressanta karaktärer och det känns också som att det är för mycket green screens för att man ska sugas in i atmosfären som ursprungstrilogin fullkomligen dröp av. Thorin är väl den enda karaktären som känns lite minnesvärd men jag är inte ens övertygad och imponerad av honom. På många sätt är det ju uppdelningen i tre filmer som är det största problemet, men hade man inte kunna skriva lite bättre dialog och så ändå? Det känns lite som fan fiction av nån som gillade de första filmerna, men det är ju faktiskt Peter Jackson som har gjort de här filmerna också så det är väl inte riktigt sant. Men en 2a känns givet.
Dream
2022-12-29
Den här har den bästa stämningen av dem 3 Hobbit filmerna.
BarryHero
2020-05-25
Om jag ska vara ärlig tog det mig 4 år att se klart denna film från början till slut. Ettan var kul och fantasifull, tvåan och trean nästan bara transportsträckor. Det är otroligt hur man lyckats klämma ut tre överlånga filmer från en endaste bok. För det mesta känns det som om dessa figurer springer runt framför en greenscreen och det är bara ett fåtal scener som känns genuint häftiga (t ex den på isen mot slutet).
Inigo
2019-01-20
Sämst.
päronanton
2018-10-03
Hobbit triologin är en fantastisk filmupplevelse! Stark 4!!!
Rai
2018-01-02
Skrattretande dåliga om det jämförs med sagan om ringen- filmerna!!
sodomiten
2021-04-04
Den bästa delen i serien och faktum är att den här trilogin faktiskt känns starkare än sagan om ringen filmerna. Edit: Vid en omtitt är det helt uppenbart att man går i samma fälla som sagan om konungens återkomst, det där att filmen rullar på 20 minuter extra när allt spännande redan är uppklarat.
Albion
2017-07-30
Omtitt efter 2,5 år då och intrycket består. De även tidigare tramsiga stridsscenerna i serien blir denna gång tramsigare än någonsin. Orcherna bekräftar sin position som filmvärldens sämsta krigare. Till detta lägger vi en extremt stor andel sentimentalt dravel fördelat på så många händer att man knappt tror sina ögon. De maffiga överblicksscenerna och naturbilderna höjer som vanligt upplevelsen men denna gång bär det, tillsammans med en utmärkt första halvtimme, bara till en svag 3;a, dvs 3-. Det känns som jag har skrivit det här förut och (och det har jag ju i princip faktiskt gjort).
lave
2017-06-09
Och så stör jag mig på att krigare som ställer upp sig i formation inför en sammandrabbning i nästa sekund bryter den för att istället blint rusa in i striden.
lave
2017-06-09
Nej, det här var ju inte så värst bra. Det är svårt att engagera sig för karaktärerna, en del är djupt osympatiska - dvärgarna, alvkungen, Alfrid - andra är bara platta. Och utan ett engagemang blir det här bara en rätt slät CGI-orgie. Martin Freeman är strålande och det finns några ljusglimtar – murbräckan framförallt, och Dáin - men de är få och korta. Annars är det imponerande att trots seriens cirka 7,5 timmars speltid inte lyckas få med rätt väsentliga delar ur en knapp 300-sidors liten bok.
Visa äldre kommentarer »