Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Hitta Nemo


Nemo är en clownfisk som kommer bort från sitt eget korallrev. Hans far genomsöker hela havet för att hitta sin son.


Originaltitel Finding Nemo
Regissör Andrew Stanton, Lee Unkrich
Manus Andrew Stanton, Bob Peterson, David Reynolds
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Albert Brooks (röst), Ellen DeGeneres (röst), Alexander Gould (röst), Willem Dafoe (röst), Brad Garrett (röst), Allison Janney (röst), Austin Pendleton (röst), Stephen Root (röst), Joe Ranft (röst), Geoffrey Rush (röst), Andrew Stanton (röst), Vicki Lewis (röst), Elizabeth Perkins (röst), Nicholas Bird (röst), Bob Peterson (röst), Barry Humphries (röst), Eric Bana (röst), Bruce Spence (röst), Bill Hunter (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37402
Filmnummer 13595

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Stygga-Vargen
Jag gick i nian när filmen \"Hitta Nemo\" släpptes och trots att jag i princip aldrig tittade på barnfilmer - särskilt inte animerade sådana - på den tiden (under tonåren var det i princip bara...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av weng-weng
I skrivande stund har Finding Nemo dragit in nästan 300 miljarder svenska kronor. Den har slagit rekord till höger och vänster, så till den milda grad att rykten gör gällande att det verkliga ha...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av m86
Pixar Animation studios, bara man hör det namnet så får man bara tänka på en data-animerad långfilm från Disney!! För snart 10 år sen kom \"Toy Story\" ut, för 6 år sen: \"Ett Småkryps Liv...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Stiina
Nemo är en lycklig clownfisk, det är hans första skoldag och han vill visa sina kompisar hur modig han är. Nemo ser en båt och simmar dit, men han blir fångad av två dykare som tar med sig hono...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av JoeZ
Andrew Stanton har gett oss filmer som Monsters Inc. och Toy Story. Nu är han här igen med Finding Nemo. Han har själv skrivit historian och regisserat den. Personligen så är detta Stantons bäst...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Loomis
Nu är succégänget tillbaka, datasnubbarna hos Pixar Studios som tidigare legat bakom ”Toy Story” och ”Monsters Inc.”. Nu djupdyker dom ner i Australiens livliga hav för att pedagogiskt och und...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av TimBurton
Animerad film är oerhört populärt efter succér som ”Toy Story”, ”Monster´s Inc” och ”Ett Småkryps Liv”. Nu är gänget från Pixar tillbaka, och tillsammans med Disney har de skapat detta ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av billybob
Hitta Nemo är ännu en helt underbar produktion från Disney/Pixar. Det handlar om den lilla clownfisken Nemo. Under hans första dag i skolan så går det snett för honom. Hans pappa Marvin hittar...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av nossrepasil
Filmen handlar om clownfiskbarnet Nemo som förlorar som mamma redan som liten och som i skolåldern blir kidnappad av några mänskliga dykare för att bli akvariefisk. Pappa Clownfisk tar upp jakten...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av cineasten89
Det sägs att tecknade filmer inte är för vuxna eller för tonåriga - de är helt enkelt för barn. Men det finns undantag, och i vissa fell stora undantag. Denna film tillhör de stora undantag, o...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-10-17
Tänkte nog att jag hade varit för hård mot den här så älskad som den fortfarande är, men i stort håller jag med mitt tidigare jag här. Den här gången vet jag inte om jag tyckte att den var så jättesnygg heller men det är ju så klart något som ofta formas av tidens tand också. Den Pixarfilm jag håller lägst så här långt vid den kronologiska omtitten. En stabil 2a. ----- 2009-12-06 Snygg som fan det får man ge det men förutom det är det inte mycket som värmer. De flesta karaktärerna är väldigt mycket pöbel och humorn är inte speciellt rolig. Det är ändå nånting man gillar med den här filmen och den känns ganska harmlös. Men längre än en stark 2a kan jag inte sträcka mig. Det är slående att trots en massa färgstarka karaktärer kan jag inte komma på en enda jag direkt gillar, eller jo förresten, kanske den svartvita saken i akvariumet, resten är mer eller mindre störiga. Klart överskattad och det finns mycket mer att hämta på annat håll i den här genren.
Ful_fisk
2020-11-02
Blir nog bättre för varje gång. När den kom tyckte jag mest den var okej, men när jag såg den i vuxen ålder tyckte jag den var suverän. Idag blir jag fan bölig av den! Suverän film, rakt igenom. Härlig. Ser redan fram emot att se den igen och igen.
päronanton
2020-10-31
Alltid lika bra!
Rai
2017-09-28
Söt film och underhållande, även om jag inte vidare svag för animerad film, men vissa slinker igenom mitt kritiska öga som den här filmen...
Stygga-Vargen
2017-05-20
Jag gick i nian när den här filmen kom och trots att jag blev lite sugen på att se den redan då så dröjde det hela 14 år innan jag bestämde mig för att se den. Bättre sent än aldrig och jag är glad att jag såg filmen till slut. Det här är en väldigt bra, rolig, underhållande och även ganska spännande film. Att den dessutom är väldigt snyggt animerad är ett plus i kanten.
Tatty
2017-03-25
Älskar den. Så fin, gullig och söt film. Älskar fiskmåsarna i filmen.
widez
2017-03-02
En av Pixars bästa!

2017-01-03
Fantastisk, jag har alltid älskat clownfiskar!

2016-06-21
Är bara att stämma in i hyllningskören. Charmig rakt igenom.
Krille80
2014-10-28
När det gäller animerad film så är det bara Pixar som gäller. Här visar de sin skicklighet och fantasirikedom. Det som dock gör att de tjänar de stora pengarna är manuset som är riktat främst till vuxna. Barnen ser fina bilder och vuxna får vuxenskämt som barnen inte fattar.
Visa äldre kommentarer »