Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Hiroshimas barn


Semidokumentär om en lärare som reser till sin hemstad för att upptäcka vad atombomben inneburit.


Originaltitel Gembaku no ko
Alternativ titel Children of Hiroshima
Regissör Kaneto Shindô
Manus Kaneto Shindô
Genre Krig, Drama, 50-tal
Skådespelare Eijirô Tôno, Osamu Takizawa, Masao Shimizu, Nobuko Otowa, Jukichi Uno, Taiji Tonoyama, Tanie Kitabayashi, Chikako Hosokawa, Yuriko Hanabusa, Niwa Saito, Tsutomu Shimomoto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 56
Filmnummer 43327

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Redfield4ever
2013-12-30
Nedtonad, enkel och på grund av dessa två faktorer oerhört stark. Att prata om budskapet som övertydligt eller för simpelt känns som att glömma bort att denna film kom ut under ockupationen och ynka sju år efter krigets slut. Filmen står sig som ett tidsdokument, som visar eftereffekterna såväl som samhällsattityden 1951-52. Den tappade i tempo lite för mycket i sista akten, men femman är verkligen inte långt bort och detta är en av de bästa filmerna jag har introducerats till i år.
TheJack
2012-04-07
En mycket vacker, mänsklig och gripande film (men Shindo gör det å andra sidan ganska enkelt för sig med alla godhjärtade människor och atombombsoffer), men som tyvärr också blir ganska enkelspårig och egentligen inte når mycket längre än "krig är otroligt hemskt". En bra film är det dock utan tvekan, och vissa scener kommer stanna hos mig ett bra tag.
AudreyHorne
2010-05-04
väldigt finstämt och intressant
Rune2000
2009-10-23
Filmen känns väldigt förutsägbar i sin historia, men det gör inte "Hiroshimas barn" till en dålig film. Jag blev snarare överraskad av hur mycket jag blev berörd av allt annat som filmen hade att erbjuda. Inget mästerverk utan en stabil och sevärd film!
maldoror
2006-12-29
Inte alls någon typisk 50-tals stil på denna. Känns 10 år modernare än vad den egentligen är. Nästan lite japansk nya vågen i förtid. Filmen har sin höjdpunkt i början och blir aningen lite stelare mot slutet vilket är lite tråkigt. Atombombscenen då människornas kläder slits sönder och blommorna vissnar gör bara den filmen värd en fyra.
videokillen
2006-12-08
Den var trevlig att titta på, men blev lite förutsägbar efter ett tag ("because... of the A-bomb DUN DUN DUN!"). Kanske inte så konstigt med tanke på att det japanska lärarförbundet låg bakom produceringen av filmen.
orson
2006-11-13
En antikrigsfilm om en lärare som återbesöker sin hemstad några år efter a-bomben, och återser sina vänner och det lidande som åsamkade människorna. En liten pärla bland filmer.