Himlen är oskyldigt blå

Det är sommar och året är 1975. Martin har gått ut andra året på gymnasiet och lämnar betongen i stan för ett sommarjobb på Sandhamns exklusiva seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han möter den stora kärleken och blir samtidigt omhändertagen av seglarrestaurangens chef Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten. Men bakom den glamorösa fasaden i skärgårdsidyllen döljer sig en helt annan verklighet. Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria.

Originaltitel Himlen är oskyldigt blå
Alternativ titel Behind Blue Skies
Regissör Hannes Holm
Manus Hannes Holm
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Bill Skarsgård, Peter Dalle, Josefin Ljungman, Amanda Ooms, Björn Kjellman, Adam Pålsson, Rasmus Troedsson, Annika Olsson, Peter Engman, Gustave Lund, Erik Johansson (II), Stig Engström, Elin Klinga, Leif Andrée, Ola Wahlström, Tommy Andersson, Felix Engström, Björn Andersson, Sten Johan Hedman, Rico Rönnbäck, Ludde Hagberg

HerrNenne
2024-05-15
Filmen höjs när Leif Andrée är i bild, men oj vad dålig Bill Skarsgård är.
2024-02-22
Nja, den föll mig inte riktigt i smaken.
barondecharlus
2024-01-14
Det var nog inte den här typen av film som Ebba Grön syftade på då de sjöng om "den falska verkligheten där ingenting stämmer alls". De syftade nog på något i stil med Dallas. Men Dallas ger en sannare bild av världen och oss människor än denna film. Det är absolut inte skådespelarnas fel. De är bra.
dudson
2021-11-27
Skönt tidstypisk film från ett härligt levnadsglad-förgången tid.../ När Sverige var tryggt & stabilt land, när det INTE behövdes några vaccin-pass eller något annat facistisk-tyranni. Nåväl Det som verkligen gör filmen Xtremt sevärd är Dalles ubeer slemmiga karaktär. Sen även Kjellmans alkis/hustru-misshandels roll. Storyn är även den skapligt mörk & misär/tragisk##
emilkarlsson70
2020-07-19
Att Gurra G har en biroll gör att jag ger den här filmen en trea.
Philips
2020-07-16
Mercedes-Benz 350 S-klasse
MovieNerd
2020-06-14
Mysig, trots det tunga temat.
Frejis
2020-05-05
Helt okej, känner inget speciellt för denna film.
hsimpson
2019-04-18
Inledningen är oförlåtlig.
Zebulonm
2018-03-19
Helt okey. Skön nostalgitripp...