Himlen är oskyldigt blå

Det är sommar och året är 1975. Martin har gått ut andra året på gymnasiet och lämnar betongen i stan för ett sommarjobb på Sandhamns exklusiva seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han möter den stora kärleken och blir samtidigt omhändertagen av seglarrestaurangens chef Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten. Men bakom den glamorösa fasaden i skärgårdsidyllen döljer sig en helt annan verklighet. Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria.
Originaltitel | Himlen är oskyldigt blå |
Alternativ titel | Behind Blue Skies |
Regissör | Hannes Holm |
Manus | Hannes Holm |
Genre | Drama, Kriminalare, 2010-tal |
Skådespelare | Bill Skarsgård, Peter Dalle, Josefin Ljungman, Amanda Ooms, Björn Kjellman, Adam Pålsson, Rasmus Troedsson, Annika Olsson, Peter Engman, Gustave Lund, Erik Johansson (II), Stig Engström, Elin Klinga, Leif Andrée, Ola Wahlström, Tommy Andersson, Felix Engström, Björn Andersson, Sten Johan Hedman, Rico Rönnbäck, Ludde Hagberg |
Filmen höjs när Leif Andrée är i bild, men oj vad dålig Bill Skarsgård är.
Nja, den föll mig inte riktigt i smaken.
Det var nog inte den här typen av film som Ebba Grön syftade på då de sjöng om "den falska verkligheten där ingenting stämmer alls". De syftade nog på något i stil med Dallas. Men Dallas ger en sannare bild av världen och oss människor än denna film. Det är absolut inte skådespelarnas fel. De är bra.
Skönt tidstypisk film från ett härligt levnadsglad-förgången tid.../ När Sverige var tryggt & stabilt land, när det INTE behövdes några vaccin-pass eller något annat facistisk-tyranni. Nåväl Det som verkligen gör filmen Xtremt sevärd är Dalles ubeer slemmiga karaktär. Sen även Kjellmans alkis/hustru-misshandels roll. Storyn är även den skapligt mörk & misär/tragisk##
Att Gurra G har en biroll gör att jag ger den här filmen en trea.
Mercedes-Benz 350 S-klasse
Mysig, trots det tunga temat.
Helt okej, känner inget speciellt för denna film.
Inledningen är oförlåtlig.
Helt okey. Skön nostalgitripp...