3.3

Hilary and Jackie

Filmen är en biografisk skildring av den berömda cellisten Jacqueline Du Pres tragiska liv och om hennes komplexa och nära förhållande till sin äldre syster. Den ena ger upp allt för musiken - den andra väljer att ge upp musiken. Ingetdera visar sig vara ett självklart eller enkelt val.

Originaltitel Hilary and Jackie
Regissör Anand Tucker
Manus Piers du Pré, Frank Cottrell Boyce, Hilary du Pré
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Emily Watson, Rachel Griffiths, James Frain, David Morrissey, Charles Dance, Celia Imrie, Rupert Penry-Jones

idaho1981
2020-03-31
Väldigt välspelat speciellt av Watson. Alltid svårt när skådespelaren inte spelar instrumentet, men tycker att det var ovanligt bra. Sen blir historien lite för mkt och det känns lite för tillrättalagt om systern som ju skrivit det hela, det sänker det hela till en trea.
Adoniram
2017-10-20
En av de evigt stora cellisterna. Intressant film med skicklig Emily Watson, men den verkliga historien var tillräckligt sorglig utan att man behövt lägga till dessa snaskigheter.
39steps
2013-08-13
Den här filmen tycker jag mycket om! Välgjord, intressant och gripande om systrarna Du Pres liv. Alla skådespelare är bra och känns rätt i sina roller, i synnerhet Emily Watson som är helt fantastisk och förmodligen gör sitt livs roll, hon borde fått en oscar.
Gigi1943
2013-08-05
Mycket stark och dramatisk film, gillade den skarpt. Det märkliga är att jag kände igen en enda scen så jag har nog sett den tidiare utan att minnas detta. Men nu kommer jag aldrig att glömma den.
C_Gable
2013-05-15
Sevärd!
modellen
2007-10-13
jag tycker inte om barnskådespelarna. förmodligen är den här filmens största förtjänst manuset, historien bakom. beskrivningen här stämmer inte alls med filmen, tycker jag. ingen av dem ger väl upp någonting. de valde ju inte allt själva och om de valde någonting verkar det inte ha varit ett uppgivande.
harryceasar
2004-11-27
typisk "filmstudiofilm", väldigt bra, förtjänar kanske ett högre betyg. Edgars cellokonsert framfört av Jacqueline Du Pres är bland det vackraste jag hört!
Felis
2004-09-04
Världens hetaste pianist. I övrigt rätt dryg.
RobertShaw
2004-04-15
Typisk uppgång och fall film.
KillerPutte
2004-04-09
En aning seg, men Emily Watson är ju en underbar skådis, även om jag i vissa fall kan störa mig på henne.