1.6
1.6
Highlander - Endgame
Connor och Duncan Macleod går samman får att slåss mot den onde och odödlige Kell.

Originaltitel | Highlander: Endgame |
Alternativ titel | Highlander 4 |
Regissör | Douglas Aarniokoski |
Manus | Joel Soisson |
Genre | Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal |
Skådespelare | Christopher Lambert, Bruce Payne, Adrian Paul, Lisa Barbuscia, Donnie Yen, Mihnea Trusca, Ian Paul Cassidy, Peter Wingfield, Jim Byrnes, Damon Dash, Beatie Edney, Sheila Gish, Oris Erhuero, Adam Copeland, June Watson, Donald Douglas |
Detta var bara skräp...
Men vad fan är det här? Första Highlander kanske är lite lökig men det är en bra idé och den funkar bra. Sen har det bara blivit allt sämre för varje uppföljare, jösses i kvadrat så uselt.
Bedrövlig uppföljare som blev den sista för Lambert. Dåligt överlag med mängder av nya tillbakablickar skapade bara för den här filmen. Inga kära återseenden alltså *L*.
Duger en torsdagskväll även när Internet är uppe. De tidigare uppföljarna till den klassiska Highlander har varit bedrövliga, nu var det ett tag sen jag såg dem så det blir ju lite svårt att jämföra men här är jag bekväm med att sätta 2an så den är ju definitivt inte sämre iaf. Kanske beror på att det var ett tag sen jag fick min medicindos av svärdsvingande odödlingar, vad vet jag. Lambert börjar bli gammal, baddingen är en sämre version av Kurgan från första filmen och regin är under all kritik. Ändå tuffar det på och funkar som bakgrundsbrus. Det här känns verkligen som en tidig 90-talsfilm i allt den företar sig, från specialeffekter till dekor och b-skådespeleri. Att den är gjord år 2000 är nog den största förvåningen den här filmen bidrar med, resten var ganska förutsägbart. En standard-2a.
bättre än tvåan! det är värt poäng.
Jag har försvarat de tidigare Highlander-uppföljarna lite, iaf i den mån satta tvåor kan ses som ett försvar, men i och med den här filmen så får jag kapitulera villkorslöst. Precis som i de tidigare uppföljarna så gör man här bäst i att helt skita i vad som hänt tidigare, eftersom jag ändå brukar ha glömt det så har det aldrig riktigt varit nåt problem för mig, och det är överhuvudtaget inte den bristande logiken som jag anser förstör den här filmen. Mitt problem är att det här är en jävla röra helt utan underhållningsvärde. Det finns vissa intressanta aspekter kring dessa immortals natur som man försöker bygga nåt kring här, men allt rinner ut i sanden. Jag tror aldrig jag har sett en film som till så stor del består av bakgrundshistorier som den här, det gör att det knappt finns nån plats kvar till att utveckla själva nutidshistorien, och det i sin tur gör att allt känns väldigt osammanhängande. Jag har förvisso inte sett tv-serien, så det gör väl kanske att jag missar en del grejer, och jag somnade också nånstans i mitten av filmen, men det brukar ju inte hindra folk får att sätta betyg. Adrian Paul känns ju som en väldigt trist skådis dessutom, och han får nästan Lambert att framstå som den mest karismatiska skådespelare man nånsin har sett i jämförelse. Ettan måste sättas
Det blir inte mycket sämre än så här.
Hur lyckades man med detta? Nej. Det är en seriös fråga. Hur gjorde man för att lyckas? Hur tänkte man? Vad tänkte man? Fanns det en plan här? Varken togen serien, den första filmen, och får till och med The Quickening att likna en riktig film.
helt utan någon vettig handling men den har några snygga fajting scener.
Det är nu det verkligen faller. Om man såg 2an som sevärd ser man nog denna som en hög med skit. Men om man är ett highlanderfan som jagsjälv så vill man se igenom den.