Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

High School Musical


På East High School är Troy Bolton och Gabriella Montez ett oslagbart par på scenen, med sångröster som får alla andra att blekna. Enda nackdelen är att? ingen vet om det! Så när uttagningen till skolans prestigefyllda musikal dyker upp vill de självklart ställa upp. Problemet är att Troys viktiga basketmatch och Gabriellas lagtävling för unga snillen går av stapeln vid exakt samma tidpunkt. Och inte blir det enklare när deras största konkurrenter, syskonparet Sharpay och Ryan Evans, tar till riktigt fula knep för att stoppa sina nya utmanare.


Originaltitel High School Musical
Regissör Kenny Ortega
Manus Peter Barsocchini
Genre Drama, Komedi, Familjefilm, Romantik, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu, Monique Coleman, Bart Johnson, Alyson Reed, Olesya Rulin, Chris Warren Jr, Ryne Sanborn, Socorro Herrera, Joey Miyashima
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2575
Filmnummer 45208

Recensioner

Skapad 2019-11-06 av ses11
Vad får man om man apar efter klichéer från alla tiders musikaler, försämrar dem och lägger till ett värdelöst manus, hemskt skådespeleri och ett dussin låtar som får en att må illa? Svare...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av
Musikal som påminner mycket om Grease (1978) men i modernare version. Mycket modernare version. En film för hela familjen. Troy Bolton (Zac Efron) och Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudgens) kommer...   Läs mer »

Kommentarer


KalleB
2016-09-28
Helt horribelt. Flera gånger var jag tvungen att titta bort på pga sugigheten. Musiken är så platt och karaktärerna så stereotypa att man storknar. Men värst är manuset, hen som skrev det borde sitta i fängelse. Men jag antar att man iaf lär se tvåan och trean.
mikaelsvensson
2015-06-07
Jag antar att målgruppen är ungdomar i yngre tonåren, och då är filmen säkert underhållande att titta på någon slö eftermiddag. I sann Disney-anda så är handlingen otroligt slätstruken och snäll. Karaktärerna känns medvetet överdrivna så att de är karikatyrer snarare än stereotyper.
Brynollf
2015-05-17
Den uppnår ju typ det den strävar efter på nåt jävla sätt
snyltare
2014-07-13
Gulligt med fräck koreografi och trevliga sånger. Perfekt familjeunderhållning.
Tauriel
2013-02-23
Wow. Såg den här för att Netflix-beskrivningen sade att den var Emmy-prisbelönt och den lät som Glee. Men vilken fantastisk smörja :D
Supernaut
2012-10-23
Det snällaste jag kan säga är att den har gjorts med hyfsat kompetent hantverk när det gäller foto och ljus.
Xenox
2012-06-28
Så töntig. Får en tvåa eftersom den har några underhållande scener.
rawaz
2012-06-26
BÄST
pontusalbrecht
2011-08-26
Nä fy, erkänner att jag är en sucker för teen drama filmer. Men det här gick bara inte :( Synd, Glee är ju jättebra. Så vill ni se high school musikal rekommenderar jag er den serien istället.
Nattsilver
2010-12-21
Jag betygsätter med hjärtat, inte med hjärnan. :)
Visa äldre kommentarer »