Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

High Crimes


En lyckligt gift och framgångsrik advokat chockas när hennes make blir gripen av FBI. Han anklagas för att tidigare begått krigsförbrytelser, vilket han säger sig vara oskyldig till. Judd bestämmer sig för att försvara sin man och anlitar en militäradvokat. Under rättegången kommer de en konspiration på spåren och misstankarna riktas mot högt uppsatta inom det militära.


Originaltitel High Crimes
Regissör Carl Franklin
Manus Grace Cary Bickley, Yuri Zeltser
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ashley Judd, Morgan Freeman, Jim Caviezel, Adam Scott, Amanda Peet, Bruce Davison, Juan Carlos Hernández, Michael Gaston, Jude Ciccolella, Tom Bower, Emilio Rivera, John Apicella, Michael Shannon, Dendrie Taylor, Paula Jai Parker, Dawn Hudson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1577
Filmnummer 6490

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Loomis
Gubben Morgan Freeman är föga överraskande i sina val av roller. Detektiv, polis eller advokat, ja där är vi vanast att se honom. Freeman chockar oss inte den här gången heller, denna gång spe...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Kiril
Hmmm. Kombinationen thriller, Ashley Judd och Morgan Freeman får en att snabbt associera till ”Och han älskade dem alla”, en av de mest lyckade seriemördarfilmerna som gjordes i ”Se7ens” fotsp...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Anonym
”High Crimes” är allt utom en ”high” film. Det är ett stjärnspäckat thrillerdrama, med överbetalda skådisar som knappt går in för det. Ashley Judd spelar advokat och får kollegan Morgan ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av Rollywood
Claire Kubik (Ashley Judd) är en mycket framgångsrik advokat som precis är påväg att bli delägare i en väletablerad advokatbyrå, när hennes man Tom (James Caviezel) arresteras och hamnar i mi...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2022-07-31
En sådan där thriller man kanske såg när den kom, men man tål att se om. Rätt förutsägbart egentligen, men storyn håller.
karlmats
2021-07-23
Ännu en gammal 3a som inte riktigt håller måttet idag. Militärrättegångar är ju en spännande företeelse på film men någon ny A Few Good Men är det här inte. Manuset känns inte riktigt genomarbetat och filmen faller samman lite mot slutet. Den unga advokaten som tilldelas fallet är kusligt lik Marcus Birro också. Judd är en habil skådis som passar bra i den här typen av filmer men Caviezel känns mest stel och tråkig, inte riktigt ett par man håller på i vått och torrt. Intresset hålls uppe men knappast något minnesvärt och då är en halvstark 2a det mesta den kan hoppas på.
Nintendo64
2019-02-10
Känns som att den vore gjort 1992 och inte 2002, på gott och ont. Stabil thriller som håller hela vägen utan att göra något exceptionellt.
Stygga-Vargen
2018-07-10
Den här var över förväntan.
annihilat0r
2018-04-28
Jag fick precis det jag förväntade mig; en klassisk rättegångsfilm plus Morgan Freeman och en alldaglig tvist. Filmer som denna görs inte längre, vilket är rimligt. Dock är faktumet intressant rent filmhistoriskt; att dessa monstersåsar till advokatrullar definierar ett eget kapitel i filmens historia som bestämt är avslutat.
dudson
2017-10-28
Pys mysig thriller som verkligen gör en fast i storyn. Bra skådespelar insatser av samtliga. Ashley Judd är bra frääch asså. Och Freeman som gammal alkad sliten advokat.
Litsne
2017-09-09
Bra underhållning. Amanda Peets karaktär kändes helt onödig dock. 3+.
supermancover
2017-08-02
Nä, denna höll inte alls.
chris_lambert_
2016-11-13
Som "A few good men" men sterilt, tafatt och med ett par konstiga val av regissören. Tracking shots och POV-filmningar utan finess och funktion.
Barneyk
2016-04-18
Lite väl mycket dumheter sänker den lite för mycket. Annars är den väldigt sådär trevlig och absolut inget speciellt men avkopplande och småspännande att titta på. Många bra skådisar även i små roller lyfter lite, men dumheterna väger tyngre. Trevlig tvåa!
Visa äldre kommentarer »