2.4

Hett guld

"Mother Lode", världens största guldåder. Många har varit på jakt efter den, få har hittat den - men ingen har överlevt. Inte heller George. Han försvann spårlöst under ett tjänsteuppdrag. Bara hans vän Jean vet att George planerade att göra en liten "avstickare" för att leta efter just "Mother lode". Jean känner på sig att George hittat något. Tillsammans med Andrea, Georges tjej, ger han sig ut i ödemarken för att leta efter George och guldet. Men någon vakar över denna skatt och hittills har ingen återvänt levande.

Originaltitel Mother Lode
Regissör Charlton Heston, Fraser Clarke Heston
Manus Fraser Clarke Heston
Genre Thriller, Äventyr, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Charlton Heston, Nick Mancuso, Kim Basinger, John Marley, Dale Wilson, Rocky Zantolas, Marie George

dudson
2018-04-02
Rakt egenom välgjord och spännande. Sen att huvudpersonen ser ut som Bruce Dickenson gör ju inte saken sämre. Krypande och nervig intensiv i sin story. Basinger är riktigt fin vila sina ögon på. Sen Heston med sin hesa irländska whiskey röst är perfekt i gruvorna 😎
Fläskkäft
2014-07-04
Efter en utdragen inledning är vi på plats i vildmarken och det är där det börjar. Riktigt snygga miljöskildringar och vackert foto bjuds det på och det är bara början i detta vildmarksäventyr. Utspelar sig en hel del i gruvmiljöer och det uppstår en lätt klaustrofobisk känsla får jag säga. Heston spelar en smått skogstokig irländare och en tidig roll för Kim Basinger. Det blir faktiskt rätt spännande och jag är nöjd. De mycket tilltalande miljöerna och fotot är ett enda stort plus!
jonbo
2008-01-06
Heston överspelar lite här och där och faktum är att historien och filmen inte räcker längre än så här.
Kurosawafan
2007-10-28
helt Ok film klart värde sin 10:a
JoeL431
2007-09-03
Skön 80-tals aväntyrs/thriller om en guldskatt ! Köp den för 10:- på ginza !!
Docklands
2007-08-05
Hur kan den här filmen ha fått kultstatus
Bomkia
2007-01-01
Snark. Ganska seg och Heston känns inte särskilt trovärdig. 2a.
Dele
2005-08-11
Småspännade men orealistisk och mot slutet så blir det precis som vanligt i standardfilmer och all den originalitet som nu eventuellt fanns försvinner totalt.
W.Andersson
2004-10-25
Heston är usel som vanligt. Överskådespeleriets mästare har gjort det igen...
LiqWid
2004-06-13
Bra film spännande och Ben Hur snubben är skrämmande.