Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Herrar föredrar blondiner


Lorelei och Dorothy reser med oceangående fartyg till Paris för att hitta "den rätte". Med på resan finns också en detektiv som har till uppgift att skugga Lorelei och undersöka om hon är en kvinnlig sol-och-vårare. Den oemotståndliga Lorelei flörtar vilt och hamnar i en prekär situation med en ägare till en guldgruva. De två kvinnorna tvingas slå sina kloka huvuden ihop för att kunna smita ur knipan och samtidigt hitta varsin man att satsa på.


Originaltitel Gentlemen Prefer Blondes
Regissör Howard Hawks
Manus Charles Lederer
Genre Drama, Komedi, Romantik, Musikal, 50-tal
Skådespelare Marilyn Monroe, Jane Russell, Charles Coburn, Elliott Reid, Tommy Noonan, George Winslow, Marcel Dalio, Taylor Holmes, Norma Varden, Howard Wendell, Steven Geray
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 972
Filmnummer 9863

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-08-31
Riktigt kass film. Och sedan alla dessa gags om att Marilyn Monroe ska vara så snygg så att klockorna stannar... det hade ju varit lite mer övertygande om hon faktiskt var snygg. Och/eller hade någon form av utstrålning. Russell är bra, men som film betraktat var detta en pina.
RustyFilm
2020-08-11
Det är roligt med filmer från 40 och 50-talet, kul att se stadsmiljöer och så vidare från eran. Tyvärr erbjuds detta inte här, utan bara en dum historia med en extremt föråldrad syn på könsroller (men visst det är ju tidstypiskt). Den här filmen har inte åldrats väl. För att hitta något positivt så är det ändå två låtar som sticker ut lite i det annars trista soundtracket, nämligen "Diamonds are a girl's best friend" och "When love goes wrong" och så har man ju fått se Marilyns kanske mest kända film (kända men tyvärr dåliga).
Visse93
2020-06-14
Lite lätt komnedi och en del musik. Var en underhållande musikal.
myslas
2020-05-30
En till största delen rätt trevlig komedi. Den är lite ojämn och låtmaterialet bortsett från "Diamonds are a girl's best friend" inget minnesvärt men Jane Russell glänser och Monroe gör inte bort sig även om hennes roll är rätt dåligt skriven. Ger upphov till en del skratt och som matiné funkar den finfint. Stark trea.
stgurgel
2018-09-16
Löjlig musikal där låtarna mestadels är rätt dåliga (When love goes wrong undantaget). Marilyn gör en rejält dålig insats och hennes roll är vansinnigt illa skriven. Jane Russell är däremot skitbra
92axha10
2017-02-11
Tycker Jane Russel överglänser Monroe här. Är inte säker på vad budskapet var men i slutändan en underhållande musikal.
supermancover
2016-10-18
Underhållande satir. Jane Russell är sanslöst vacker och bra.
Ful_fisk
2016-08-04
Underhållande och rätt rolig, inte minst i sin satir över ytligheten i den amerikanska livsstilen. Föga förvånande är Jane Russel hundra gånger bättre än Marilyn Monroe.
ulpe01
2015-04-27
En klassiker med mycket humor och charm. Kul liten bagatell till historia som underhåller för stunden.
Krille80
2014-10-25
En klassisk film med mycket livfullhet i sitt manus och med två färgstarka skådespelerskor i huvudrollen i form av Jane Russell och Marilyn Monroe. Musikalnumren är även de färgglada och underhållande. Helt enkelt bra och sevärt. 3+
Visa äldre kommentarer »