Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Herkules


Herkules föds av gudar på det himmelska berget Olympen men blir bortrövad av underjordens härskare Hades. Istället för att dödas blir Herkules en av de dödliga och hamnar hos en vanlig familj på jorden. Han behåller dock en gudomlig gåva i form av enorm styrka. För att komma tillbaka till Olympen till sin far Zeus och mor Hera samt åter kunna bli en gud måste han bli en sann hjälte på jorden. Detta visar sig inte vara så enkelt. Samtidigt blir han förälskad i Meg som döljer något som kan hota hela världen. Baserad på karaktärer hämtade ur den grekiska mytologin.


Originaltitel Hercules
Regissör Ron Clements, John Musker
Manus Ron Clements, Irene Mecchi, Don McEnery, John Musker, Bob Shaw, Barry Johnson
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Romantik, Musikal, Äventyr, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Tate Donovan (röst), Danny DeVito (röst), James Woods (röst), Susan Egan (röst), Rip Torn (röst), Bobcat Goldthwait (röst), Matt Frewer (röst), Hal Holbrook (röst), Barbara Barrie (röst), Samantha Eggar (röst), Josh Keaton (röst), Paul Shaffer (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8531
Filmnummer 3398

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av cineasten89
Inte för att jag är larvig, men jag älskar denna film som är en sorts hjältefilm fast mest Guds-son-är-en-stark-hjälte. Såg det på bio med min familj som åttaåring, och jag blev helt hän...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av m86
90-talet var nog en storslagen tid för Disney. Musikalfilmerna med kompad musik utav Alan Menken så ville alla barn gå och se det senaste mästerverket efter den andra. 1997 tog Disney sig an den ...   Läs mer »

Kommentarer


Redwood
2019-01-20
Disney går in i den grekiska mytologi-världen med full fräs och spottar ur sig skämt, sidoblinkningar, referenser och vitsar så det står härliga till.
Zebulonm
2018-11-09
En av disneys sämre.....
Ful_fisk
2021-01-13
2021-01-13: Oj, den här växte nu när jag såg den igen (tredje gången)! Hade missat hur kul den här filmen var, riktigt packad med action och skämt på ett härligt sätt. Påminner förstås mycket om Aladdin, och är faktiskt inte så långt ifrån. Hades står förstås för de största skratten, men här finns mycket att gotta sig åt. Må hända att min tidigare kommentar om att filmen aldrig riktigt landar i något allvar fortfarande kvarstår, men den här gången gjorde det mig inget. Det blir en klar höjning till en fyra! 2018-05-12: Ganska rolig, ganska snygg och ganska gemytlig. Tempot är dock på tok för högt för att man ska landa i filmen och bli engagerad, mycket i filmen känns genomstressat. Men visst fungerar den, barnen lär knappast klaga och de vuxna kan även glädja sig åt blinkningarna till den grekiska mytologin, kändis-varumärken, gospel-musiken och några coola animations-grejer. Sevärd Disney!
dafreakish
2018-02-04
Oväntat charmig och bra Disney-film under den period då Disney inte direkt gjorde sina bästa filmer. Snabb och effektiv story och med ordentligt tempo gör att man dras med. Musiken är dock ett minus.
Rai
2017-12-10
Alldeles för skrikig för min del!

2017-04-17
Helt ok men ingenting spesielt.
RadioSaga
2017-04-09
Åh, denna film - så sevärd för alla åldrar!
Stygga-Vargen
2016-10-11
En bra och underhållande Disneyfilm med bra musik. Det är väl inte en av Disneys bättre produktioner men som sagt är den bra och underhållande.
Djason
2016-06-25
Tyckte denna disneyfilm var bra. Rappt tempo och många roliga scener.
Sir_Lord
2016-05-23
Väldigt mjeeeehkänsla över filmen. Men betyget blir väl så när Disney kände för att anstränga sig så lite. Håller sig väl rätt till den grekiska mytologin iallafall.
Visa äldre kommentarer »