2.3

Hercules

Mannen och myten Hercules leder ett band av legosoldater för att avsluta ett blodigt inbördeskrig i landet av Thrakien och återföra den rättmätige kungen till sin tron. Med en från födseln plågad själ har Hercules styrkan av en gud men känner lidande som en människa.

Originaltitel Hercules
Regissör Brett Ratner
Manus Ryan J Condal, Evan Spiliotopoulos
Genre Action, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Dwayne Johnson, Reece Ritchie, Rebecca Ferguson, John Hurt, Ian McShane, Rufus Sewell, Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie, Joseph Fiennes, Isaac Andrews, Tobias Santelmann, Peter Mullan, Stephen Peacocke, Nicholas Moss, Joe Anderson (II), Robert Whitelock

karlmats
2023-12-10
Jag hade väl inte förväntat mig nåt mästerverk men det här var oväntat uselt. Jag skyller nog framför allt på Brett Ratner som väl aldrig varit nån vidare regissör men här har han ju faktiskt några riktigt bra skådisar att jobba med men de flesta av dem lyckas underprestera grovt. Jag tycker lite synd om Rufus Sewell och Rebecca Ferguson här faktiskt. Dialogen är bra soppig också, jag gillar hur man håller sig till en ganska lagom längd men det lyckas ändå bli långtråkigt genren till trots. The Rock brukar få en massa 2or men det här var var ett för dålig hantverk för att han ska komma undan med en sån den här gången. En stark 1a ändå.
TURGUT
2018-02-09
Besviken, för vem var denna filmen gjord, antagligen serieroman fansen? Har inte läst serieromanen Hercules: The Thracian Wars (Radical Comics) så kan inte bedöma betydeslen av det för hur man uppfattar denna film.
Rele
2018-01-08
En annorlunda film om Herkules. Inget för mig. Jag ger en svag tvåa.
Robkiller
2017-09-04
En lite annorlunda variant på berättelsen om Herkules... innehållsmässigt inget speciellt, men fungerar ändå... The Rock är hård som vanligt.
jonbo
2017-02-25
Pang på ungefär. Inte mer än så.
Jamesa
2016-10-16
Ok, men inte mer. Ett par snygga stridsscener,men all dialog känns påklistrad.
Raimo_1985
2016-10-11
Förvånande rätt så bra! Känns som en blandning av åttiotalsaction och matiné och gamla svärd och sandaler och modern blockbuster, med ett modernt muskelberg till huvudrollsinnehavare - Dwayne Johnson. Rätt snabbt och slarvigt berättat och taffligt men jag gillar den skarpt. Den tar inte sig själv på så stort allvar.
marleey
2016-08-16
Dwayne ”The Rock” Johnson bidrar som vanligt med muskler och rätt ofta charm när han deltar, här är det inget undantag. Att han har en Hercules kropp finns det inga tvivel om. Men trots en bra Hercules kropp på Johnson och en i övrigt namnkunnig cast så är detta inte annat än uselt. Storyn är superkorkad och karaktärerna fåniga. Grekisk mytologi känns extremt gjort, men här sitter man nästan och längtar efter fläskig, mytologiska monster som Johnson får dräpa. Ett tjuv och rackarspel med John Hurt passar inte Hercules.
Gordyal
2016-07-07
Precis så här ska en slipsten dras. Inget knussel, bara pang på rödbetan. Lite grand som 300 fast med betydligt mer glimt i ögat. Inga onödiga transportsträckor, inga rosafluffiga romanser, inget bjäfs, bara stora grabbnävar med popcorn. Macho-matiné de lux! (9+/15)
FLM
2016-06-29
Älskar att John Hurts karaktär heter Lord Coitus (samlag).