Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Hemsöborna


Första ljudfilmsversionen av Strindbergs roman som utspelar sig på en ö i Stockholms skärgård, dit Carlsson, en dräng från Värmland kommer för att rationalisera jordbruket. Han försöker också ta makten på ön genom att gifta sig med änkan på gården, madam Flod.


Originaltitel Hemsöborna
Alternativ titel The People of Hemso
Regissör Sigurd Wallén
Manus Einar Malm, Sigurd Wallén
Genre Drama, 40-tal
Skådespelare Adolf Jahr, Dagmar Ebbesen, Peter Höglund, Sigurd Wallén, Emil Fjellström, Nils Hallberg, Alice Skoglund, Hugo Björne, Gerda Björne, Ann-Margret Bergendahl, Elsa Ebbesen, Anna-Greta Krigström, Birgit Johannesson, Siegfried Fischer, Nils Hultgren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25
Filmnummer 57689

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2014-05-31
Filmen är gammalmodig, men manuset är intressant och replikerna är underhållande. Vissa scener är fascinerande. Jag har faktiskt inte läst boken eller sett någon filmatisering av Hemsöborna tidigare, men nu fick jag mersmak. Man bör gå in ordentligt för det om man vill få ut så mycket som möjligt av filmen.
Tonti
2012-08-26
Wallén tycks vara en ganska jämn regissör och detta är en nästan okej film men den är ändå för andefattig och ojämn för sitt bästa. Skådisen som spelar sonen Gust'n är verkligen förskräcklig och dialekterna känns väldigt märkliga och tillgjorda. Ibland blir det buskis men det finns några dramatiska scener som fungerar rätt bra trots avsaknaden av några finare nyanser i gestaltningen.
Sznax
2012-08-26
Strindbergs klassiker i en helt okej tappning. Sköna skådespelare och fina miljöer ger en väldigt bra stämning. Det saknas dock riktigt driv i filmen, manuset är välgjort och passar egentligen väldigt bra för filmen men det hade behövts något extra för att ta filmen till en högre nivå. Sedan krävs det verkligen koncentration för att höra vad alla säger när de alla talar dialekt. Betyg 5.7