Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Hemligheter & lögner


Roxanne driver sin mor till vanvett. Cynthia har trasslat in sig i en förfärlig livslögn. Monica kan inte längre prata med sin man. Hortense har aldrig träffat sin mamma. Och Maurice, han håller bara käften. Det är hög tid att alla de hemligheter och lögner som i åratal snärjt in familjen Purley, avslöjas en gång för alla!


Originaltitel Secrets & Lies
Alternativ titel Hemligheter och lögner
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Brenda Blethyn, Marianne Jean-Baptiste, Claire Rushbrook, Timothy Spall, Phyllis Logan, Elizabeth Berrington, Lee Ross, Michele Austin, Lesley Manville, Ron Cook
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1707
Filmnummer 1605

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2022-08-20
Otroligt skådespeleri och fin, tankeväckande historia. Alla karaktärer känns verkliga och man bryr sig om vad som ska hända med dem. Stark fyra eller svag femma.
Albion
2022-07-20
Kort och gott, en fullträff. Lysande karaktärsbeskrivningar som ges tid att få växa fram. Frågans komplexitet ihop med karaktärernas lite sociala hämningar och tillkortakommanden fångas utmärkt och Timothy Spall är den som binder ihop allting. Han gör en fantastisk roll här. Mike Leigh visar fin fingertoppskänsla i sitt filmskapande, inte minst i den till synes obetydliga scenen men hans fotografiska företrädare som så snyggt bygger på Maurice karaktär och lyfter honom ytterligare. Och Brenda Blethyn spelar sin roll på bästa vis även hon. Jag gillar detta till en sådan grad att jag petar dit en betygsfemma, 5!
RustyFilm
2021-02-03
Om jag skulle kolla det här igen kan nog betyget ökas till en fullpoängare. Just nu är jag mest förbryllad över att jag tyckte det här va så jäkla bra. Det här är ju inte min typ av film, men ändå tog den mig. Mike Leigh måste vara ett geni. Det är en mycket mänsklig och ganska så vardaglig historia som berättas och den framförs på ett lika vardagligt och mänskligt sätt. Mycket trovärdigt och genialt. Leight fångar det mänskliga beteendena perfekt och skönt. Han har även satt castingen snyggt och alla gör bra ifrån sig. Om nån ska lyftas extra så är det Brenda Blethyn som Cynthia och Timothy Spall som Maurice.
hsimpson
2019-07-30
Nja, alltså... Jag har ett väldigt kluvet förhållande till Leighs filmer, och det här var på den nedre halvan. Det är lite för segt och oengagerande, och när en timme har gått känner jag att jag inte riktigt bryr mig om hur det slutar. Musiken är dålig också. Långsamma familjedraman är bättre när de kommer från Japan, imho.
kakbakarn
2018-06-08
Secret & Lies är varmare och har ett lite mer optmistiskt och sentimentalt hjärta än de andra filmerna av regissören som jag sett, vilket får vissa att tycka den här är mindre pure Leigh (särskilt jämfört med Naked) och mer av en sell-out. Själv tycker jag Leigh hittar balansen bra här och jag föredrar Secret & Lies framför de andra. Jag tyckte mycket bra om den!
Barneyk
2017-11-06
Bra och Liegh är duktig på sånt här, men filmen drar ut på det lite mycket och hispigheten blir rejält påfrestande efter ett tag. Borde verkligen tonats ner något och kommit fram ibland istället för att konstant vara påträngande. Lyckas inte riktigt bygga upp min omtanke för karaktärerna fullt ut. Men alltså, det är väldigt bra. Bara inte nog till mer än en trea.
yrkeschaufföre
2017-06-12
När jag äntligen kommit in i filmen tog den slut!! Den enda karaktären jag gillade var Hortense, men de flesta var välspelade och historien intressant..
Memmem
2017-06-10
Mycket bra släktdrama! Detta ögonöppnande engelska släktdrama vann Guldpalmen 1996. Man kan förstå att denna välgjorda och gripande engelska film fick detta världens finaste filmpris. Brenda Blethyn i en av huvudrollerna fick priset som bästa skådespelerska i Cannes. Filmen nominerades för fem oscar. Cynthia är en nervig, nästan hysterisk, mamma i 40-årsåldern, som arbetar på kartongfabrik. Hennes lillebror Maurice är en duktig, finkänslig, lugn fotograf, som alla litar på. Cynthia har en dotter som hon alltid är oense med, de gnatar ständigt på varandra. Cynthia känner sig olycklig och gråter mycket. Den ende som kan trösta henne är hennes lillebror. Optikern Hortense, i 20-årsåldern, besöker folkbokföringsbyrån i London i ett ärende. Utmärkt spelat av huvudrollerna Brenda Blethyn, som Cynthia, och Timothy Spall, som Maurice. Brenda visar en hel palett av känslor: nedstämdhet, förtvivlan, ilska, hopplöshet, förtröstan och glädje. Spall är stabilare, men visar mer nyanserade känslor. Bilder från bostäder, byrån, restauranger och åtskilliga utomhusscener. Närbilder som följer de olika känsloturerna. Följsam musik. Betyg: 4+

2017-02-20
Riktig kvalitetsproduksjon. Meg bra regissert.
mammene
2017-01-12
Jag är svag för Mike Leighs filmer och denna var inget undantag. Det byggs upp en handling och i den dess karaktärer i sakta mak, jag kan hålla med om att det läggs tillrätta mycket i slutklämmen, men det stör inte direkt. Mycket bra skådespel, då mycket av Brenda Blethyn som verkligen agerar ut sina känslor i både stora och små maner. Sedan är det brittiskt så det förslår.
Visa äldre kommentarer »