2.4
2.4
Hellraiser III
Efter händelserna i förra filmen lyckas Pinhead åter få kontroll och börjar med hjälp av en oförsiktig nattklubbsägare på nytt jaga själar till helvetet. En reporter och en prostituerad börjar undersöka mysteriet.

Originaltitel | Hellraiser III - Hell on Earth |
Alternativ titel | Hellraiser 3 |
Regissör | Anthony Hickox |
Manus | Peter Atkins, Tony Randel, Clive Barker |
Genre | Skräck, 90-tal |
Skådespelare | Terry Farrell, Paula Marshall, Doug Bradley, Kevin Bernhardt, Ashley Laurence |
Ja det är den sämsta av de tre men ändå värt att se om man gillade de två föregående filmerna. Tempot och längden är fortfarande föredömligt. Terry Farrell är skitsnygg och ingen vidare skådis.
Första Hollywood-produktionen i serien och de verkar väl inte ha någon som helst idé vad som är poängen med det här.
Skådespeleri från helvetet och många saftiga monologer från Pinhead. Ettan va bra (på riktigt), men detta är nog den festligaste filmen i serien.
Tycker första & andra filmen är riktigt bra!
Den här är okej.
Rekommenderad Etta, och det är det väl egentligen, särskilt med tanke på hur den helt ignorerar allt som faktiskt var tänkvärt eller läskigt med de första två filmerna, men om man vill se en B-så-dålig-att-den-blir-bra-skräckis så är den helt fulländad. Jag skrattade högt flera gånger under sista halvtimmen.
[rek. 1] Det är ju helt klart ett steg nedåt kvalitetsmässigt från den föregående filmen, men jag måste ändå säga att det finns en del försonande element som räddar den och, i mitt tycke, gör den sevärd. På den negativa sidan är skådespelet och dialogen riktigt uselt, men på ett sätt som gör att man kan fnissa åt det, det är ju trots allt inte Shakespeare. De mänskliga karaktärerna är fullkomligt ointressanta. Det som dock är välutfört i filmen är skräckmomenten och jag tycker även att scenografin och atmosfären fungerar riktigt bra. Filmen innehåller också en del scener som är en riktig fröjd och välkomponerade bildmässigt. Kort sagt; själva intrigen och dess dramatis personae är intetsägande, men själva bildkompositionen, designen och skräckdramaturgin är riktigt bra. Sen har vi ju Doug Bradley som "Pinhead" och han får ganska mycket att göra här! Fina monologer och dialoger som är ett plus för filmen. Helt okej film! 2+
Usel
Ja, sämre än de två första filmerna är den ju men tycker ändå den är väldigt bra och faktiskt även ganska originell.
Pinhead, din episka jäkel
Små billig men gillade den rejält mkt ändå.
Innehåller en hel del gore+ driven handling samt en del sköna onliners. Helt klart en av dom bästa uppföljarna när det kommer till Hellraiser filmerna.