2.1

Hell of the Living Dead

Ett S.W.A.T.-team får i uppdrag att undersöka en dödlig gasläcka. Gasen förvandlar alla smittade till köttätande zombies och smittan sprider sig över hela världen.

Originaltitel Virus
Alternativ titel Zombie Creeping Flesh, Inferno Dei Morti Viventi, Cannibal Virus, Zombie Inferno, Zombie of the Savanna, Night of the Zombies
Regissör Bruno Mattei
Manus José María Cunillés, Rossella Drudi, Claudio Fragasso, Bruno Mattei
Genre Action, Thriller, Skräck, 80-tal
Skådespelare Margrit Evelyn Newton, Franco Garofalo, José Gras, Gaby Renom, Josep Lluís Fonoll, Piero Fumelli, Bruno Boni, Patrizia Costa

Skapad 2019-11-09 av Rubbermonster
Här har vi den ultimata skräpzombiefilmen genom tiderna, den som jag själv misstänker gett genren den aningen dåliga namn som den har. Exakt vad som är felet med den är inte det lättaste att p...   Läs mer »

Robkiller
2020-11-02
Riktigt risig italiensk zombie-rulle. Men var väl vissa scener som fungerade.
Raimo_1985
2018-02-19
Ska tillägga att filmen tyvärr stundtals är ganska seg och långsam på fel sätt och att den hade vunnit på att vara en kvart-tjugo minuter kortare. Den innehåller också en hel del superirriterande karaktärer. Men men, trean är stabil som sagt.
Raimo_1985
2018-02-19
Supersnyggt och filmat, och bra (återanvänd) musik, slafsigt och äckligt, goreigt och motbjudande, smutsigt och rått och brutalt. Ja för de som älskar brutal gammal europeisk explotiationfilm är detta en sann fest. Helt enkelt en bra film om man är tokig i sådant. Jag nöjer mig med att konstatera att jag är glad att jag nu sett rulle som känns som en av de europeiska zombieklassikerna. Vi får se om den växer i minnet. Stabil trea.
Stan
2016-07-04
Seg, osammanhängande, återanvänder musik från Dawn of the dead, Buio Omega och Connexion, lata effekter men charmig dubbning..
dudson
2014-07-31
Trevligt köttig & sexistisk. Filmen blir bara bättre å bättre ju längre den håller på!= slafsiga bit scener+ skall skott så det står härliga till. Nog är den värd en gory 3a allt!
Punkliv
2014-07-26
Rekommenderad tvåa. Ren och skär underhållning!
Csejthe
2014-05-21
Ytterligare en favorit bland klassikerna. Det finns ingenting att gå miste om. Förvisso en seg start, men sedan går det uppför hela vägen och avslutas i en fontänorgasm!
AlaRegularis
2014-03-23
Irrrelevant stock fottage till trots, en riktigt skön rulle med massor av bra gore. Klassiskt skön italiensk zombie-rulle från skarven 70-80-tal med mycket våld och så lite oprovocerad nakenhet på det.
NoWireHangers
2013-06-04
(Först betyggssatt 2003-01-19 (1)) Höjer från bottenbetyget. I min kommentar från 2003 klagade jag bl.a. på mörk bildkvalitet som gjorde att man iblan inte kunde se vad som hände. Det problemet fanns inte i min DVD-utgåva.
Gordyal
2013-03-27
Jag förstår inte vad alla grinar om - det är här ju riktigt bra skit! Eller åtminstone bra riktig skit. Efter en tveksam inledning så börjar festligheterna. Låt gå för att zombisarna är i tröttaste laget, men man får ju mängder av annat godis, Dialogen är helt sanslös, och det droppas fantastiska oneliners i parti och minut. Det är också kul att se hur skådisarna tycks gå in för jobbet med flit och iver, vilket ger en mys-skämmig stämning över alltihop. Det är ju inte direkt några Oscars-kandidater som krigar mot det hopplösa manuset. Skitaviktig tuttscen, och en del fräsigt splatter. Och så fort tvivlet kommer smygande kan man alltid blunda och lyssna på några av Goblins allra bästa låtar ("lånade" från diverse andra soundtrack) - i synnerhet mästerverket Connexion från Contamination). (9/15)