Hedda Gabler

Hedda Gabler är ung och nygift. Nyss hemkommen från bröllopsresan tillsammans med maken och forskaren George Tesman (han heter Jörgen Tessman i originalpjäsen). Men hon är inte glad. Hon känner sig ensam och rastlös i sitt äktenskap. Ensamheten gör henne olycklig och hon drivs mot den frihet hon drömmer om. När Hedda möter sin ungdoms älskade Eilert Lövborg, så startar ett spel som får förödande konsekvenser. Filmen bygger på Henrik Ibsens pjäs från 1890

Originaltitel Hedda Gabler
Regissör Alex Segal
Manus Philip H Reisman Jr
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Ingrid Bergman, Dilys Hamlett, Trevor Howard, Ursula Jeans, Michael Redgrave, Ralph Richardson, Beatrice Varley

goeran
2018-10-16
Trevligt att se om denna mycket välgjorda filmatisering av Ibsens pjäs!
AlbinWesley
2015-09-21
Visst är Bergman mycket bra i denna, och pjäsen är ju vad den är. Men samtidigt är det en relativt oinspirerad tv-dramatisering, inget större än så. Men det är väl gott nog antar jag.
goeran
2007-11-27
Ett suveränt kammarspel; BBC:s filmatisering av Ibsens drama är trollbindande. Ingrid Bergman är lysande i huvudrollen (och man tänker inte det minsta på att hon är mycket äldre än vad Hedda Gabler är tänkt att vara) men även Michael Redgrave och Trevor Howard är mycket bra liksom Ralph Richardson som domare Brack.