Hector and the Search for Happiness

Psykiatern Hector lever ett stilla och välordnat liv i London med sin flickvän Clara. En dag börjar han fundera kring lycka och känner sig manad att resa jorden runt för att försöka finna den sanna lyckan.

Originaltitel Hector and the Search for Happiness
Regissör Peter Chelsom
Manus Peter Chelsom, Tinker Lindsay, Maria von Heland
Genre Drama, Komedi, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Simon Pegg, Rosamund Pike, Toni Collette, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Zhao Ming (II), Jean Reno, Togo Igawa, Hlubi Mboya, Akin Omotoso, Barry Atsma, Chantal Herman, Tracy Ann Oberman, Veronica Ferres, Chris Gauthier, Jakob Davies

HerrNenne
2024-03-29
Den puttrar på ganska länge och lyckas kanske lura en att den är svagt okej, men när den i slutet kör montage och påminner om alla händelser och ytliga karaktärer så inser man hur fasansfullt platt det här är. Rosamund Pike och Stellan Skarsgård var det enda av värde här, och Pikes karaktär förtjänar förstås mycket bättre än denna otrohetstörstande man.
Asmorod
2020-09-08
Kverulanter har aldrig roligt.
Ailuj
2017-09-27
Ser definitivt varifrån kritiken om rasism kommer: filmen porträtterar olika etniska grupper otroligt platt och stereotypiskt. Samtidigt är den väl tänkt att vara "förenande" i och med att man vill visa att alla är vi människor och att lycka kan se olika ut. Naiv kan man onekligen kalla filmen. För mitt trötta huvud var den dock fin och till en början riktigt underhållande. Sedan gick det neråt och slutet var så platt som man kan vänta sig av en liknande film. Tåls inte att analyseras destovidare men okej för stunden.
Catwalker
2016-12-07
Trivsam liten rulle. Hur man kan få varenda film att va "rasistisk" är för mig en gåta. tips; se inga komedier, inga dramer, gå inte ut öht så slipper ni problemet med "rasism".. :)
siggelund
2016-09-10
Kul och kreativt, även om det övertydliga slutet nästan drog ner det till en trea.
purskatuja
2016-05-31
Ser bara såna här filmer när jag är hemma sjuk och vill resa. Då funkar de ganska bra för mig. Väldigt Walter Mitty som någons skrev här. Inte mycket innehåll men trevligt.
Sillion
2016-04-15
Underbar
wasteoftime
2016-03-21
Riktig jäkla klyschig dynga. Rasistiskt rentutav. Vad vill filmen säga mig egentligen? Att alla ska vara glada, därför att vi ska vara det? Och om vi vill något annat ska vi hålla käft? Eller va? Och givetvis pratar ju alla perfekt engelska. Det är ju självklart. Nä fy katten. Vämjeligt. Uppnår 0,6 på SH-skalan.
Krusty
2016-03-12
Vad lär vi oss av sådana här filmer? Jo att lyckade människor med massor av pengar inte kan hitta sig själva om det inte vore för att de hade mycket pengar. Jag skulle vilja se en film om en ensamstående mamma som "hittar sig själv".
MetalJukebox
2016-02-27
Bitvis okej, men är en typisk cheesy wannabe-djup film med dålig dramaturgi samt så billiga poänger att de undermineras av den pinsamma billigheten. Simon Pegg funkar rätt skapligt dock, även fast han spelar en komplett idiot som jag antar att man ska sympatisera med men i själva verket får han en att förlora hoppet på mänskligheten.