Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Heartbreak Ridge


Sergeant Highway återsänds till sin gamla marinkår på grund av sin våldsamma stil. Han tar sig an ett slappt förband och tränar upp dem till hårda elitsoldater trots de överordnades ogillande av metoderna. De får dock användning för utbildningen vid invasionen av Grenada.


Originaltitel Heartbreak Ridge
Regissör Clint Eastwood
Manus James Carabatsos
Genre Komedi, Action, Krig, 80-tal
Skådespelare Everett McGill, Clint Eastwood, Mario Van Peebles, Marsha Mason, Moses Gunn, Bo Svenson, Boyd Gaines, Eileen Heckart, Arlen Dean Snyder, Peter Jason, Vincent Irizarry
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3007
Filmnummer 553

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-05-30
Clint Eastwood (Sergeant Highway) gör inget nytt med Heartbreak Ridge. Han spelar mer eller mindre sin paradroll, en karaktär som är hård och rapp i käften men med ett gott hjärta innerst inne. I filmen använder han oortodoxa metoder för att få ordning på ett gäng omotiverade soldater. Inget i filmen är särskilt nyskapande men det är relativt underhållande och Clint Eastwood har ett bra samspel med soldaterna.
sodomiten
2023-05-10
Jag hade gett en 2:a om det tagit slut före krigsscenerna på Granada, där filmen byter spår från feelgood till grav-allvar. Inte heller före den trista slutdelen är det tillräckligt intressant. Fast karaktärerna är ganska sköna. Everett Mcgill, Clint Eastwood, Mario van Peebles med flera är bra skådisar och det är inte deras fel att det blev långtråkigt. Eller jo, Clint har ju regisserat filmen.
Starkbröl
2022-11-03
Oj, det här är dåligt, och inte trovärdigt för fem öre. En del roliga repliker dock. Men riktigt idiotdåligt, man vill ge den en etta som straff, men det är ju inte Creepozoids eller Sharknado trots allt.
Raimo_1985
2018-01-07
Fånig och ganska töntig, supermacho på fel sätt. Knappast någon av Clintans bästa. Humor och allvar blandas på ett konstigt sätt. Mario Van Peebles tar väldigt mycket plats och filmen fungerar inte som komedi heller eftersom Van Peebles inte är särskilt rolig alls. Clintan är roligare.
EvilNed
2017-03-05
Håller med de flesta andra. Trevlig och sådär konservativt mysigt fram till Akt 3 då förbandet drar ut i riktig strid. Trista och onödiga stridsscener.
GrandMaster_E
2016-06-04
Lite besviken på upplösningen som jag inte blir direkt klok på men innan dess är det bra tugg med en stabil Eastwood i purken form.
Golazo
2015-07-01
Råbra ju :) IMDB håller med mig: 6,8 :D
Krille80
2014-11-15
Clintan är bra som alltid, storyn är ganska svag men funkar hyfsat. Att dom måste dra i strid på slutet och allt flaggviftande är lite för mycket för min smak men fram till dess så är filmen klart sevärd. Detta är inte en av Clintans bästa eller för den delen sämsta men om man gillar grabbiga filmer så kan jag rekommendera denna.
Zeds2003
2014-10-27
Filmen som aldrig tog slut..
booby
2014-10-26
Clintan får leverera oändligt många comebacks och är som vanligt oövervinnerlig. Enkel men trevlig och perfekt om man bara vill ha Clint.
Visa äldre kommentarer »