2.4
2.4
Heart of Stone
En agent från en dold, global, fredsbevarande agentur försöker stoppa en hackare från att stjäla dess mest värdefulla och farliga vapen.
Originaltitel | Heart of Stone |
Alternativ titel | Agent Stone |
Regissör | Tom Harper |
Manus | Greg Rucka, Allison Schroeder |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller |
Skådespelare | Gal Gadot, Jing Lusi, Jamie Dornan, Paul Ready, Enzo Cilenti, Joe Reisig, Luca Fiamenghi, Alia Bhatt, Matthias Schweighöfer, Thomas Arnold, Ruth Keeling |
En ganska själlös Netflix-rökare som nog mycket väl skulle kunna vara skriven av ChatGPT, nu verkar den vara skriven av samma karl som skrev The Old Guard som också skulle vara en Netflix-rökare men det är nog dags att ge honom sparken nu. Det är kanske inget direkt fel med det här, men det är ett hopkok av bättre filmer utan någon direkt usp. Gadot är inte sämre än nån annan men Harper lyckas inte få fram någon direkt superstaraura från henne. 2an är långt ifrån stark men den ska väl ändå sättas.
Gal Gadot passade som Wonder Woman men det var synd för hon fick ett genombrott där som gör att vi tvingas genomlida henne i alla dessa efterkommande filmer. Hon är faktiskt ganska olidlig att se på. Plussa ihop henne med hennes manliga motsvarighet i uselhet Jamie Dornan och ett sedvanligt Netflix-manus med noll ambition och kvalitet och man får sån här smörja.
Försöker inkräkta på Bonds och Ethan Hunts territorie på tydligaste möjliga sätt, men det funkar inte riktigt. Gal Gadot kan man inte direkt klaga på, men det som sker runt henne i den här filmen är helt enkelt inte särskilt intressant.
Helt ok action rulle.
Gal Gadot är charmig, men historien har berättats tidigare.
Detta skulle mycket väl kunna vara en AI som fått i uppdrag att göra en lågbudget Mission Impossible 7 och peta in så mycket kortleks-puns som möjligt.
Så eftersom det mer eller mindre är en kopia av Mission Impossible 7 så betygsätter jag utifrån det:
Sämre skådisar i alla roller, oerhört uppenbara twists, dåligt soundtrack, total avsaknad av riktiga stunts, medioker action och slutligen en Netflix klassiker: börjar vid vad som egentligen borde vara i mitten av filmen.
Förtjänar också ytterliggare avdrag för titeln.
Snygga actionscener och en ok handling. Som en blandning av James Bond och Minority Report typ.