2.4

Heart of America

Sista dagen i high school. Två killar som fått utstå år av mobbning och förnedring bestämmer sig för att hämnas.

Originaltitel Heart of America
Regissör Uwe Boll
Manus Uwe Boll, Robert Dean Klein
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Jürgen Prochnow, Michael Paré, Patrick Muldoon, Kett Turton, Elisabeth Moss, Maria Conchita Alonso, Clint Howard, Brendan Fletcher, Miles Meadows, Maeve Quinlan, Elisabeth Rosen, Will Sanderson, Lochlyn Munro, G Michael Gray, Michael Belyea

NoWireHangers
2016-09-03
Såg den första gången 2005-03-12. Gav den då ett högre betyg. Var inte lika imponerad den här gången. Ingen höjdare men inte heller något riktigt bottennapp. En ganska lågmäld och långsam film om mobbning som leder till en skolskjutning. 2+
LacombeLucien
2014-04-21
Boll... b.
Grillo
2012-11-21
Faktiskt rätt okej. Dock var det helt för många figurers historier som skulle berättas, men jag förstår att syftet var att man skulle bry sig om deras öden. Dock gör det att huvudpersonerna inte utvecklas ordentligt. Håller med Sture Stenhög om att det var helt för många stereotyper för att det ska kännas helt trovärdigt.
StureStenhög
2012-06-04
Ytterligare en film som får omotiverat mycket skit bara för att Uwe Boll står som regissör, det här funkar dessvärre inte som helhet, men det är inte alls den katastrof som Uwes filmer kan vara i sina sämsta stunder. Här finns trots allt en del bra poänger, och filmen är intressant från start till mål, men tyvärr är allting alldeles för trubbigt berättat. Karaktärerna är väldigt stereotypa, motiven för deras handlingar är alldeles för simpla, och alla delhistorier ramlar in i kliché-träsket. Man kan ju undra om Uwe verkligen har en så här förenklad syn på världen, eller om han bara är en för dålig filmskapare för att presentera sina idéer på ett nyanserat sätt. Möjligen är det en en kombination av båda. Jag ser det här lite som ett intressant misslyckande, och det blir därför en tvåa som åtminstone är mer stark än svag

2011-12-26
Tja, för att vara Boll var det ju fantastiskt bra.
karlmats
2011-08-30
Oväntat bra, jag är så jävla trött på temat skolskjutningar att jag verkligen inte trodde att Uwe skulle kunna göra nåt av det här. Som vanligt väljer han dock att sätta sin egen personliga vinkel på saker och ting vilket här lyckas utomordentligt bra. Regimässigt är det nog det bästa han har gjort av de 19 filmer jag sett av honom hittills, och det är en story som verkligen griper tag i mig med flera bra karaktärer. Skådisensemblen är minst sagt imponerande med namn som Prochnow, Paré och Conchita Alonson som stödroller till de unga huvudskådespelarna som också gör det bra. I sin brutala ärlighet lyckas också den gode doktorn framkalla en hel del roliga scener. Realism översätts till överdrift och på nåt sätt går fan också budskapet fram och jag kan inte låta bli att sätta en rätt stabil 3a. Nu är ju inte Postal och Tunnel Rats alls i samma genre så svårt att jämföra, men Boll topp 3 nånstans ska den här definitivt in på och jag vill absolut se om den nån dag.
fari
2010-09-22
Uwe Boll borde fan inte få närma sig en filmkamera.
LaDecima
2010-05-26
Kass.
FreeSpace
2009-07-03
Får nog säga att detta är Uwes näst bästa film efter Postal. En bra skildring av verkligheten för många, slutet symboliserar på något sätt samhällets oförmåga att se problemen många upplever tills vardags. Tummen upp, Herr Boll!
volvo_240
2009-03-07
Kan folk skita i att just Uwe Boll är mannen bakom så tror jag många ettor skulle bli iaf tvåor. Dock bör man nog ignorera allt vad "Uwe" skriver här. verkar vara en hater som sätter ettor på allt fast tvärtom.