Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Head in the Clouds


De möts i England 1933, och blir djupt förälskade i varandra. Men deras lycka blir kort när hon strax därefter är tvungen att resa iväg. Flera år senare ses de åter i Paris, men denna gång är det han som måste lämna för att strida i det spanska inbördeskriget. Nästa gång de ses har livet gjort dem till bittra fiender.


Originaltitel Head in the Clouds
Regissör John Duigan
Manus John Duigan
Genre Drama, Romantik, Krig, 2000-tal
Skådespelare Charlize Theron, Penélope Cruz, Stuart Townsend, Steven Berkoff, Thomas Kretschmann, Gabriel Hogan, David La Haye, Allen Altman, Rachelle Lefevre, Amy Sloan, Karine Vanasse
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 442
Filmnummer 23270

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Malad
Personligen är jag av åsikten att bra skådespelare kan göra vad som helst bra, men problematik uppstår när skådespelarna är det enda som håller en kvar i en film som bara fortsätter, och for...   Läs mer »

Kommentarer


filmfreak1
2013-11-16
Jag tycker om det här....Ganska så mycket faktiskt.
Malad
2012-07-29
Skådespelarna är det enda som gör den här filmen värd att se. Alla tre huvudskådespelare är väldigt kompetenta, men kan tyvärr inte rädda en undan den tristess som handlingen utgör.
sawa
2010-09-21
Håller med GinNTonic i att den nog hade fungerat bättre som miniserie, att den känns både jäktad och långdragen.
KBoholm
2010-08-08
Fantastiskt fin om en svår tid och kärlek som är elektrisk men även om ödet och det fasansfulla.
TimBuckley
2009-07-14
(rek 3a) Förutom att filminfon är felaktig så tycker jag mycket om att filmen binder samman det spanska inbördeskriget med Nazityskland och 2a världskriget. En filmmöjlighet alltför många missar. Den röda tråden är en slags aldrig egentligen särskilt utvecklad "Vicky Christina Barcelona" vibe som vill få luften tät av sexuell täthet, men istället hela tiden med huvudet framstupa rusar fram i storyn istället för att stanna upp och verkligen skapa en stämning. Men å andra sidan är detta inte alltför negativt då storyn på så vis så istället hinner med att kännas som ett litet miniepos, fyllt av både triangeldraman, lite krig och spioneri. Å vid eftertexterna har filmens konstanta 3a faktiskt under de sista cirka 20 minutrarna vuxit till sig och fyllt ut en 4a för mig, om än svag. Men trots positiv filmupplevelse så kan en 3a också i min bok vara ett positivt betyg. För den där riktigt täta och berörande stämningen som filmer kan ha finns inte tillräckligt på plats. Frågan är bara om jag bryr mig, eller enbart går på eftersmaken ? hm...
GinNTonic
2009-05-27
Tyvärr lyckas denna film kännas både långdragen och jäktad på samma gång, hade nog fungerat bättre som miniserie. Miljöerna känns ibland lite klyschiga, och dialogen kunde varit bättre. Men triangeldramat och de underbara kvinnorna och deras prestationer höjer ändå filmen till en svag trea. Hade gärna sett lite mer av sexscenerna dock, de var ju trots allt det bästa med filmen... :) Gillar ni denna film, se även Vicky Christina Barcelona.
MoonieZ
2009-05-09
Charlize Theron...
kennert
2009-04-05
Är värd sin rekommenderade 3:a.
EllaSpeed
2009-03-29
Jag vill verkligen sätta ett högre betyg, men den är för tråkig för att jag ska kunna göra det.
NinaNinx
2009-03-23
Underbar.
Visa äldre kommentarer »